Mit csináljak? 5,5 éves lányom nem akar érteni a szóból!
Jól teszed, így ne járjatok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Nekem figyelemzavaros a kisfiam(5,5 éves),a kistesó nálunk is 1,5 éves.
Én nem értek egyet a veréssel,nagyon haragos,nagyon agresszív fellépéssel.
Viszont határozottság,következetesség elengedhetetlen.
Nem kell ahoz nagyon kiabálni,ha egy rászólás után nem hagyja abba azt amiért szóltál elmondod neki,hogy most mivel nem fogadott szót figyelmeztetésre sem,ezért 5 perc a büntihelyen,ha kijön onnan szó nélkül visszavinni a büntetés végéig,addig semmiképpen nem telik le a büntetés amíg ordít,kiabál.
Ha vége a büntetésnek,akkor elmondod mégegyszer neki,hogy miért volt a bünti,kérjen bocsánatot ,megölelitek egymást.
Az én kisfiam aztán magatartásproblémás volt rendesen,mégis nagyon bevált ez.
Próbálkozz figyelemeltereléssel,ha valamit nem engedsz,ajánlj fel egy másik helyet ahol szabad ugrálni.
A kistesóra nagyon féltékenyek tudnak lenni,ha a kicsiért rajongsz,hogy miket csinál már,mennyire tündéri,akkor a nagyont sosem szabad elfelejteni szintén dícsérni(valószínű így is csinálod,de én például ezt is meg kellett tanuljam).
Azt kell sugallnod a fellépéseddel,hogy nagyon határozott vagy,nem vagy bizonytalan,ezt használja ki a lánykád,ha elveszted a türelmedet az csak olaj a tűzre,higgadtan lehetőleg,de határozottan szükséges büntetni.
Az én kisfiam már fél a büntetőfoteltől,jól tudja,hogy szó nélkül visszaviszem amíg le nem jár a bűntetés,kérdezgeti,hogy kijöhet e már,nem mer kijönni.
Gyakorlatilag régebben semmi tekintélyem nem volt előtte,de úgy érzem sokat haladtunk,ő is sokat érett,változott és én is egyre jobban boldogulok.
"Legyél vele határozott és magabiztosan jelentsd ki amit szeretnél tőle. (Még a Te fejedben sem forduljon meg, hogy "Úgy sem fogja megcsinálni...", mert ezt megérzi és akkor persze, hogy nem csinálja meg.) "
Ez így van,nagyon jól fogalmaztad meg kedves hozzászóló,a szülő döntse el magában,hogy márpedig eléri a gyermeknél,hogy az rá hallgasson,mert ha bizonytalankodást vél felfedezni a gyermek,a szülő kész alkudozásra,akkor azt a gyermek maximálisan kihasználja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!