Ti mit szóltok ahhoz, ha valaki kamu munkáltatóival adja be a gyermekét bölcsibe?
Gondolom az első válaszoló ilyenekre gondolt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Ilyen esetben nem látok benne semmi kivetnivalót. Viszont kamu munkáltatóival beadni a gyereket bölibe, csak mert otthon útban van vagy mondván: hadd legyen gyerekek között - ezt hatalmas kiszúrásnak tartom a valóban dolgozó családokkal szemben. Van mindenféle lehetőség társaságban hordani a gyereket. Ja hogy fizetni kell érte? Valóban, de én is nagy árat fizetek érte, ha azért nem tudok dolgozni, mert az otthon lévő anyuka gyereke miatt nem fér be az enyém a bölcsibe!
Tudom, a rendszerben van a hiba, de a szabályok mindenkire egyformán érvényesek és nem véletlenül léteznek.
Amúgy a jegyző bármikor felhívhatja a munkáltatót ellenőrzésképpen. Úgyhogy a kockázat nem kicsi.
Nálam szerencsére a vállalkozó, aki adta a munkáltatóit, a rokonom. Úgyhogy ha felhívják, tud igazolni...
Bár erre ne kerüljön sor. A dolog mostanában már úgy alakult, hogy valószínű, összejön egy állás. Legalábbis a "jövendőbeli" főnök azt mondta, hogy benne vagyok az első háromban, és 99%-ban felém hajlik. A héten fog értesíteni, viszont az igazolványaimat már lefénymásolta. És a sors furcsa játéka, hogy hétfőn kezdődik a (dadák elmondása szerint két hétig tartó) beszoktatás, a munkahely meg, ami kilátásban van, február elsejével indulna. Szinte napra pontosan ki van számolva, hogy mire a nagyfiú beszokik a bölcsibe, addigra én is munkába állhatok. Nagyon bízom benne, mert egy olyan állást találtam, amit mindig is szerettem volna (irodai adminisztráció egy nagyon stabil, és nagy múltú cégnél). De köszönöm mindenkinek a hozzászólását, és hogy senki nem kezdett el támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!