Ti mit szóltok ahhoz, ha valaki kamu munkáltatóival adja be a gyermekét bölcsibe?
És amikor kamu munkáltatóival lesz meg a thgys és a max. gyed????
stb
Ez más mint ami általában lenni szokott. Legalábbis én olyanokról tudtam ezt a kamu munkáltatóit (amin felháborodtam és kiakadtam) akik NEM DOLGOZNAK hanem itthon vakarják...már bocsánat...és emiatt az én gyerekemnek meg nem jutott hely pedig én valóban dolgozok és emiatt én fizethetem ki a 40 ezer ft-os magán bölcsit mert valahova tennem kellett a gyereket.
Na én ezen vagyok kiakadva.
És a durva hogy sok ilyen van és még büszkék is rá hogy ők milyen ÉLELMESEK és milyen jól megoldották...hát ja nagyon...:(
Nem kamu munkáltatóival lehet gyedhez jutni, hanem kamu bejelentéssel. Több ilyen ismerősöm van (nem vagyok rájuk büszke), akik, amint kiderült, hogy állapotosak, gyorsan bejelentették magukat ismerőshöz, fizették a járulékokat, majd irány táppénz (máris csak a 30%-át kell fizetni) és jogosulttá váltak tgyásra, gyedre. Ez még a 180 biztosítotti napos időszakban volt, úgyhogy simán meglett nekik.
Egyébként a gyedet az állam fizeti, az más, hogy ha a munkáltató tb kifizetőhely, akkor ők utalják, de az államtól megkapják.
A kérdésedre válaszolva:
Nyilván ez a kevésbé durva kategória, érthető, hogy erre kényszerültél. Ugyanakkor könnyedén kiderülhet, hogy jan-febr. még kaptad a gyedet, de már bölcsibe járt a csemete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!