Hova fordulhatnék, ha erős a gyanúm, hogy kisfiam autista?
Ja, és az enyém ma már csak a beszédnél bukik le, akkor is csak ha elfárad. Magas az iq-ja, nagyon meg akar felelni, kedves, barátságos, de ha már túl van ingerelve, kipukkan, és kiderül a bibi. A vizsgálata előtt nekem nem is tűnt fel, hogy érzékenyebb az átlagnál a hangokra, fényekre, ízekre.
Mindig az volt az érzésem vele az első perctől fogva, hogy nem értem ezt a gyereket, olyan mint egy kis alien, vagy váltott tündér. Most már tudom mi a baja, az elmúlt egy hónapban több könyvet olvastam az autizmusról, mint ha gyp szakos lennék....most már értem őt.
Mi 2 évesen kaptunk (pervazív fejlődési zavar) diagnózist, ami tulképp autizmus, csak még kicsi volt hozzá. Most 5,5 éves a kicsi (autista), még nem beszél és még nem szobatiszta:-( Ha priviben leírod hol élsz, akkor tudok segíteni hová fordulj.
Illetve itt egy link: [link]
Körzeti orvoshoz, védőnőhöz azért nem nagyon érdemes fordulni mert sajna nagyon keveset tudnak az autizmusról. Sajnos az esetek többségében "majd kinövi" választ adnak. Ami azért rossz, mert ha valóban autista a kicsi, akkor mihamarabb meg KELL kezdeni a korai fejlesztését. Ugyan is a plaszticitás korában tud a legtöbbet fejlődni!
Ezenekívül még fordulhatsz valamelyik auti mentor szülőhöz az országban, akiknek az az önként vállalt feladatuk, hogy információval segítsék a hozzád hasonló helyzetben lévőket.
Utolsó válaszadótól kérdezném, hogy amiket leírtam a kisfiamról, azok alapján mit gondolsz Róla?
Mindenkinek köszönöm, aki írt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!