Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák! Felvidítanátok?...

Anyukák! Felvidítanátok? Eléggé kivagyok.

Figyelt kérdés
A középső gyermekem ma teljesen kiborított. Csak azért sem fogad szót, visszaszájal (4 éves). Délután már totál kiakasztott, annyira engedetlen volt, bántotta a kisöccsét, szétszórta a játékait, stb. Aztán elmentünk a nővére karácsonyi iskolai előadására, amire hetek óta készülnek. Alig vártam, hogy láthassam. Hát, szinte semmit nem láttam belőle, mert az úrfi ugrált volna, dumált, idétlenkedett. Előre szóltam neki, hogy csendben kell lenni, és figyeljen, az ölembe ültettem, de kibírhatatlan volt. Már más anyukák is oda-odapillantgattak, hogy miért nem tud nyugodtan lenni 2 percig sem. Kellemetlen volt. A műsorból szinte semmit nem láttam. Sajnos nem volt kire hagyni, így muszáj volt vinnem. Elhatároztam, hogy legközelebb nem megyek sehová vele, mert nincs értelme... Most neheztelek rá, közben meg bűntudatom van, amiért nem vagyok türelmesebb, de már nem bírom a dolgait.
2011. dec. 15. 20:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Próbálok következetes, türelmes és nyugodt maradni, de a pici fogzása miatt minden éjjel 5x kelek, és így nem túl könnyű bírni, ahogy az idegeimen hárfázik...
2011. dec. 15. 20:53
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

Hát, nehéz ügy de szerintem lehet mit tenni. Az én kislányom 2.5 éves pocakban a kistesó. Amikor megyünk valahova és a kislányom elkezd rendetlenkedni meg szoktam neki mondani hogy ha igy viselkedik a sarokba rakom vagy elmegyünk onnan ahol vagyunk. Általában a figyelmeztetés elég, de simán beraktam már a sarokba a Spar-ban is amig válogatam a fűszerek között nem messze tőle. Azért marad ott és azért működik házon kivül is mert itthon már sokat csináltam és már tudja mi történik. Utána bocsánatot kér, megöleljük egymást és boldogan végezzük tovább a dolgunkat.

Szerintem nagyon fontos hogy tudja a gyerek hogy csak azért mert házon kivül vagyunk anya még ugyanúgy nem tűri el a dolgokat és ha néni néz ha bácsi akkor is anya nem jön zavarba.

Mindenkinek más válik be, és a gyerekek is mások, próbálj dolgokat és meglátod mi működik. 4 évesen mostmár muszáj elkapni mert különben a fejedre nő teljesen.

2011. dec. 15. 20:58
 13/16 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem könnyű középsőnek lenni, én is az vagyok, de nem cincáltam minden nap rongyosra anyu idegeit. Néha úgy érzem, egy szent türelme sem lenne elég hozzá, pedig én sajnos nem vagyok szent. :(
2011. dec. 15. 21:01
 14/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! El sem hiszed, mennyi mindent megpróbáltunk már vele, sajnos kevés sikerrel. Mindig megígéri, hogy nem lesz ilyen többet, aztán fél óra múlva kezdi újra. Már voltunk nevelési tanácsadóban is, semmi eredmény.Biztosan a testvérféltékenység is okozza, de már ezzel sem tudok mit kezdeni. Minden nap elmondom, hogy szeretjük, külön foglalkozom vele, de néha úgy érzem, ő egyke szeretne lenni...
2011. dec. 15. 21:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Útolsó vagyok. Valami biztos van akkor amire még nem gondoltatok, apával jóban van? Vagy esetleg mégis kivételeztek valamelyik másik testvérrel csak még nem tudatosult bennetek? Testvéreivel jóban van? Betartod amit mondasz neki mind ígéretek mind büntetés terén? Mi hárman voltunk testvérek, és szerintem ez a középső dolog nem olyan nagy cucc mert a bátyám (középső) nem volt kicsivel sem problémásabb mint mi.

Amúgy tudom milyen amikor nem udsz rendesen aludni és az idegeid pattanásig feszültek, elég nehéz olyankor türelemmel gyereket nevelni... :(

Biztos érzi azt is hogy fáradt vagy és eleged van belőle. Kívánom hogy tudjál aludni, és megtaláljátok a fegyelmezés módját is. Ha van segítséged akkor szerintem jó lenne ha kicsit kikapcsolódnál hogy erőt meríts a továbbiakhoz!!

2011. dec. 15. 22:58
 16/16 anonim ***** válasza:
.
2011. dec. 21. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!