Hogy magyarázzam el hogy tanulni kell!?
Próbáld meg játékosan.
Pl a tálban x szem eper van, valamennyit odaadsz neki, és megkérdezed, hogy mennyi maradt a tálban. Aztán ha jól válaszol, megeheti az epret.
Vagy ha mentek vásárolni, mondd, hogy a kedvenc csokijából egy mennyibe kerül, és ha megmondja, mennyibe kerül kettő vagy három, akkor veszel neki.
A saját gyerekeddel veszekszel ezért?
Nem ő a legfontosabb a világon?
Türelem,szeretet !
Találj ki vmit amivel inspirálod.
Az én lányom most érettségizik.Jó tanulo de örül h vége van a sulinak.
Még 12 évig kell inspirálnod őt valamivel!
Ne utáltasd meg vele az elején.
Bocs de inkább neked van szükséged ,segitségre.
A Te faladatod h megszerettesd vele.
Ez olyan fura számomra.Emlékszem én mennyiszer és hány modon tanultam a lányommal. Több fajta korreptanárt is fogadtam mellé.Szóval ez nem fekete vagy fehér.
SSzülő vagy ez a dolgod.Szeresd,tanitsd.
Mi lesz majd ha negyobb lesz és az élet más területein kell segitened neki?
Beszéljétek meg, hogy minden másnap lesz gyakorlás. Vasárnap mindenképpen hagyd pihenni! Elég, ha napi fél oldalt gyakorol, de akkor kedvvel tegye! Nekem is van iskolás gyerekem, akinek nem mindig van kedve gyakorolni, de hozzá kell szoktatni, hogy legalább egy napi 15 percet foglalkozni tudjatok a matekkal, ha nehezebben megy neki. Én szoktam neki írni feladatokat egy külön füzetbe, arra lehet pontot szerezni, már annak is örül, ha majdnem eléri a maximális pontot, még a jutalom sem érdekli. Vegyetek valami fiús füzetet, abba számolgasson, valamint lehet kavicsokkal, gesztenyével, száraztésztával, ami picit játékosabb formája a tanulásnak. Nagyon jó foglalkoztató füzeteket lehet kapni. Én szoktam venni a Tesco-ban, valamint megvesszük a Tappancsot és más suliban rendelhető foglalkoztatókat.
Itt a neten találtam:
Itt rontod el,hogy ráerőszakolod magad és veszekedsz vele.Ha nem akarja,akkor hagyni kell neki időt és nem rögtön tanulni.Egy kicsit vedd játékosabbra mert egy életre megutáltatod vele a matekot is és magad is.Apám ugyanezt csinálta velem,nyüstölte belém a matekot elsőben,ordított ha nem értettem valamit.Az eredménye az lett,hogy megutáltam a matekot és ő sem lett a szívem csücske(bár nem csak e miatt).
Suli után hagyj neki 1 órát játékra és egy kis szunyára.Utána játékosan magyarázz neki.Összeadás és kivonás van nekik ebben az évben,menni fog sztem,magyarázd el mondjuk sütés közben,ha szereted bevonni a házimunkába.Mond h adj nekem ennyi és ennyi ezt s azt.Vagy ha van kedvenc meséje gyakoroljatok azzal.A kissrácok imádják a harcos meséket pl. Naruto.Akkor kérdezz rá,hogy hány klónt kell létrehoznia ahhoz Narutonak,hogy Sasukét legyőzze XD vagy vmi hasonló.A lényeg,hogy fel keltsd az érdeklődését és ne erőszakold mert abból csak disznótor lehet:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!