Érdemes elkezdeni pereskedni? Mit tehetnénk?
Nekem még annyi jutott eszembe, hogy a gyermek előtt nem tanácsos beszélni arról, hogy lehet hozzátok költözne, stb. Nehogy ezért legyen rosszabb a helyzete.
Nem tudni, hogy mi történt, tényleg iskolában bántották-e vagy sem. Viszont akkor is rosszul hangzik, hogy egészségileg , lelkileg és fizikailag is rosszabb állapotban van. Hogy egyedül van este. Persze ez még nem bizonyíték rá, hogy otthon bántalmaznák. Előfordulhat, hogy lelkileg megviseli, hogy nevelő apukája van, megváltozott a kapcsolata anyukájával, az otthoni légkör, ezért visszahúzúdóbb, zavartabb lett. Ennek hatására bánthatják az iskolában a többiek is. Ha otthon nem bántják, és most pereskedésbe fogtok, akkor egy darabig biztos nem lesz jobb a helyzete a kislánynak, sőt, sokkal rosszabb is lehet.
Ha bántalmazzák otthon, akkor viszont rögtön lépni kell, nehogy nagyobb gond legyen.
Nem könnyű helyzet.
ő szokta nekünk mondani, hogy szeretné, ha velünk élhetne, mi pedig mondani szoktuk neki, hogy ha itt lakna akkor biztosan az anyukája hiányozna, de sajnos apa és anya már nem élhet együtt,mert nem szeretik egymást, de őt attól mind a ketten szeretik és az a helyes ha anyával marad. ő mit sem sejt a dolgokról, előtte soha nem beszélünk ilyenekről.
nem feltétlen a bántalmazás miatt aggódunk, mert lehetséges, hogy az iskolatársai verték meg, hanem a lelki egészsége miatt. azt szeretnénk, ha neki a legjobb lenne
Engem ez a bántalmazás dolog végtelenül felháborít. Feltételezzük, hogy az iskolában történt a verés. Ha jól tudom, az iskola, ha tudnak az esetről, mindkét szülőt köteles értesíteni a történtekről. Ha ez nem történt meg - feltételezzük, nincs tudomásuk róla - az édesapa is bemehet, jelentheti a történteket és követelheti az eset kivizsgálását. Az iskolának pedig kötelessége ezt megtenni. Így rövidesen kiderülhet, valóban ott történt-e a verés. Ezt nagyon fontos tisztázni, mert az iskolának sem mindegy, mi történik a falain belül a rábízott gyerekekkel. Ki tudja, hány kicsit terrorizál még az a három fiú. Ilyen brutális bántalmazást mindenképpen a tudomásukra kell hozni, ne haragudj, de felelőtlenség nem megtenni. Másrészt ha kiderül, h nem ott történt, pláne egyértelmű mit kell tennetek. Ha az én gyerekemről lenne szó, le nem tudnám hunyni a szemem amíg ezt nem tisztáztam.
Egy apuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!