Egyre csúnyábban beszél a fiam. Mit tehetnénk?
Kisfiunk 8 éves, tele van barátokkal az iskolában és az iskolán kívül is. Szeretreméltó, közvetlen, barátságos, értelmes kisgyerek, még a nagyobbak is szívesen töltik vele az időt. Mostanában, innen-onnen, nagyobbaktól, korosztályából (van néhány ilyen osztálytársa) felcsipegetett néhány csúnya szót, amit, hogy vagányabbnak tűnjön, már-már kötőszóként használ. Itthon, velünk rendesen beszél, de amint a barátai, haverjai közé kerül, kifordul önmagából.
Próbáltam többször beszélni vele, elmondtam, miért nem való így beszélni - nem hatott. Minden káromkodás mentes napért kapott matricát, amit beválthatott csokira, fagyira - nem hatott. Büntetéssel fenyegettem, heteken keresztül következetesen be is tartottam - nem hatott. Meg fogtok néhányan kövezni, de egy ilyen csúnya szó után szájon vágtam (persze nem erőből, csak sokkolás és büntetés céljából) - másnapig hatott.
Hogyan tovább??? Csak nem üthetek a szájára minden másnap?! Fontos tudnotok, hogy itthon sosem beszélünk így (máshol sem :-) )! Kell, hogy legyen megoldás! Vagy ez (is) csak egy átmeneti időszak, amit csak túl kell élnünk? Hálás lennék minden jóindulatú javaslatért!
baráti körben mindeki úgy beszél. ahogy ott épp beszélni szokás. a kisfiúk káromkodnak. megjegyzem, én lány létemre sokat játszottam fiúkkal gyerekkoromban, és tudok úgy káromkodni, mint a kocsis. ennek ellenére normális felnőtt nő lettem, van egy másfél éves kislányom, férjem, diplomám. és nem beszélek csúnyán itthon.
szeritnem amíg otthon tudja, hogy mi az illem, meg idegenekkel, addig az égvilágon semmi baj nincs ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!