A hiperaktív gyerekek általában értelmileg is sérültek?
Azt mondják a szakemberek,hogy rendben van a hiperaktív kisfiam értelmileg,átlagos az IQ-ja viszont elnézve amilyen dührohamokat produkál bennem vannak kételyek,főleg,hogy az idő múlásával sem múlanak ezek a dührohamok,a türelmes magyarázás sem segít,ha valamiért egyszer már elkezdte az őrjöngést akkor megálllíthatatlan a dolog.
Ha szellemileg épp egy kisgyerek,akkor hogy lehet ez?
Lehet,hogy csúnya dolog ,hogy ilyeneken gondolkozom anyaként,de nagyon aggaszt a helyzet,úgy érzem talán értelmileg is probléma társul a hiperaktivitáshoz,hogy nem képes megérteni dolgokat akármilyen szeretettel,türelemmel magyarázom el neki.
A fiam minden, csak nem értelémileg sérült, éppen hogy értelmesebb, agya mint a szivacs.
Matekórán utantkozi, hamar tanul, érdeklődő, nyiotott,
Mondjuk neki soha nem voltak dührohamai, inkább akaratos, kissé hisztis és makacs (mint én)
Az én 2,5 éves lányom is ilyen, mint a kérdező fia. Egyáltalán nem sérült értelmileg és szerintem a Te fiad sem. Nincs összefüggés a kettő között, sőt, a szobatisztaság és a beszédtanulás és az értelmi képességek közt sem, max. a dackorszak azoknál következik be előbb, akik intelligensebbek (Babavilágban mondták, nem én találtam ki).
A lányom sem mindig érti, amit magyarázok neki, mert NEM AKARJA ÉRTENI. Annyira beleéli magát a hisztibe, őrjöngésbe, pedig alapjáraton még felnőtt dolgokat is képes felfogni (nem szexre vagy ilyesmire gondolok "felnőtt dolgok" alatt). Az őrjöngésből kéne valahogy kihozni, bár sajnos még én sem tudom, hogyan tegyem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!