Hogyan vettétek rá 2-3 éves gyermeketeket a darabos étel fogyasztására?
Olyan történetekre vagyok kíváncsi, ahol valamilyen gyomor probléma, reflux, nagyobb orrmandula, félrenyelés okozta hányások miatt nem akart a lurkó darabosat enni, még akkor sem, ha már nem álltak fenn a problémák vagy sok idő telt el! Magától megoldódott a probléma vagy esetleg a közösségbe járás (bölcsi, ovi) segített?
Hogy fogadták a gyereket a közösségben, volt-e gond ebből a felvételnél?
Nekem 2,5 éves a fiam és év eleje óta, mióta kivették az orrmanduláját, már csak a bizalom hiányzik az étel iránt. Ilyenkor sajnálja a szülő, hogy a csokit nem szereti:-(
Amúgy jól néz ki és jó az étvágya de elég sok dolgot még mindig nem eszik meg, darabosat meg abszolút nem, csak max amit lenyom a torkán. Rágni tud, mert a műanyag kanalában már kráter van és a nyeléssel sincs probléma, mert különben nem tudna pépeset enni, mivel azt nehezebb koordinálni.
Előre is köszi a segítséget!
Köszi a hozzászólásokat, szívom magamba amiket írtok.
Utolsó hozzászólótól kérdezném, hogy 13 hós koráig szó szerint nem rágott, vagy azért volt olyan amit megevett?
Kisfiam bármihez hozzányúlhat, derékig van a hűtőben.
Tejszeletet megveteti, mert imája a reklámját, de még a krémet sem nyalja meg.
Csokitól úgy tűnik, tényleg undorodik.
Mindenki csodálkozik hogy nem szereti, pedig Én hallottam ilyenről.
Régebben írt nekem egy hölgy, akinek a refluxos kisfia 2 év 10 hósan a közösségben tanult meg rágni és hajszálra ugyan ez volt a probléma.
Mivel a lurkót nem vették fel a bölcsibe, ezért most gyűjtöm a tapasztalataitokat és utána jön a bekeményítés.
Nagyon köszi mindenkinek az eddigieket és várom még...:-)
13 hós koráig nem rágott,max elszopogatta a babapiskotát.Nem is erőltettem. Bezzeg minden mást megrágott:-))
Almáspite után,meg mindent,igaz rá 1 hónapra bölcsibe is került,igy vitte a többi gyermek is a jóba.
Most nincs időm írni, csak megjelölöm a kérdést.
27 hónapos fiú anyukája
sziasztok
ez engem is érdekelne, bár az én fiam 22 hónapos és azért a nem túl adarbosat megeszi, egyébként detto olyan, mint a te fiacskád...
még annyi a kérdésem, hogy a beszéddel minden rendben? beszél? mert állítólag van összefüggés - én ezért félek.
elöző voltam
Az én fiam már a kezdetektől 2 nyelven lett tanítva és már két éves kora előtt beszélt mindkét nyelven.
Egyébként Én is tartottam attól hogy nem fog.
Még tavaly tavasszal Dévény arc masszázsra küldték, de a 3. alkalom után már nem látta túl sok értelmét a masszőr, mert nem érzett kötöttséget az izmokban és tokozódást sem belül a szájban. Azt mondta tartsunk szünetet, de mi már nem mentünk vissza, mert a gyerkőnek pergett a nyelve. Persze először babásan beszélt, de most már szépen mondja a szavakat.Azt volt még para, hogy sosem láttuk a nyelvét,mert behúzta hátra. Év elején, amikor kivették az orrmanduláját, ez is teljesen megváltozott. Kb. rá 2 hétre, már nyalta a szája szélét kaja után és a száj törléstől sem öklendezett.
Dokik szerint ez a nyelv hátrahúzás a nagyobb orrmandula miatt lehetett.
Utolsó anyukától kérdezném, hogy miket eszik meg a gyerkőc?
Általában válogatós? Érdeklődik az ételek iránt?
Előre is köszi:-)
szia
igazából mindent eszik, gyümölcs , hús, zöldség
legjobban a tésztás kaják mennek
én sajnos még turmixolom neki:( viszont a tésztát csak töröm azt elmajszolgatja, de van , hogy egybe lenyeli:(
:) ha gondolod írj privátba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!