Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az normális, hogy első osztály...

Az normális, hogy első osztályban 1 oldalas olvasmányból kell szöveget értelmezni? Nagyon magasak a követelmények!

Figyelt kérdés
Más, hogyan segíti gyermekét a szövegértésben? Hogyan tudnám megkönnyíteni neki. Vagy túlságosan rástresszel már a dologra?
2009. ápr. 23. 22:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a Meixner módszerrel tanítanak, ezek szerint tanára, vagy iskolája válogatja?

Mindenesetre örülök neki.

18:34-es

2009. ápr. 27. 09:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A Meixner a legjobb. Az diszlexia prevenciós. Kisegítőben pl. csak azzal lehet tanítani és az a vicc, hogy azok a gyerekek meg is tanulnak rendesen olvasni. Én csak azzal tanítanék ha fogyiban ha normál iskolában. Jól jártatok a Meixnerrel. :)
2009. ápr. 27. 18:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szempontból szerencsések vagyunk, és a tanár is nagyon jó, a gyerek meg megtanult olvasni.

Pedig sima kerületi iskola.

utolsó előtti

2009. ápr. 28. 09:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám gyógypedagógus, húú órákig tudja szidni a Zsolnay módszert (mi is azzal tanultunk anno), emlékszem én is az ilyen feladatokra, meg a predikatív szerkezetre is :S A Meixner előnyeiről is sokat hallottam már anyutól. Ha gondot okoz, tényleg vidd máshová, és érdeklődj utána a módszereknek.
2009. ápr. 29. 20:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Szülő!

Nem tudom aktuális-e még a válasz, de most olvastam a kérdését. Elsős tanító néni vagyok, Meixner Játékházból tanulunk. Az első osztály vége felé kell szöveget értelmezni a gyerekeknek, kérdésekre válaszolni aláhúzással vagy írásban. Mi most (május eleje van) írtunk felmérőt, 5 mondatos szöveget kellett egyedül elolvasniuk, és 6 kérdésre válaszolni úgy, hogy 3 közül kiválasztják a megfelelőt. Remélem csak egyszeri alkalom volt ez a hosszú szöveg a gyermeke osztályában, lehet, hogy kíváncsi volt a tanító néni, hogy ki az, aki esetleg kicsit ügyesebb a többieknél.

2009. máj. 8. 18:41
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen,sajnos ez van az iskolákban.Az én fiam is ilyen suliba jár,de nagyon nehéz neki.Ráadásul ő lassú is,mert gyógyszert szed,és ezt nem igazán tolerálják a tanárok.Keress olyan sulit,ahol játszóházas módszerrel tanítanak.Én is ezen vagyok.
2009. máj. 10. 17:57
 17/17 anonim ***** válasza:
Fura, nekem sosem okozott gondot a szövegértelmezés alsóban. Lehet, hogy más módszerrel tanítanak?
2010. jún. 21. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!