Az normális, hogy első osztályban 1 oldalas olvasmányból kell szöveget értelmezni? Nagyon magasak a követelmények!
Figyelt kérdés
Más, hogyan segíti gyermekét a szövegértésben? Hogyan tudnám megkönnyíteni neki. Vagy túlságosan rástresszel már a dologra?2009. ápr. 23. 22:23
1/17 anonim válasza:
ez komoly??
ha jól emlékszem nekem ilyen negyedikben volt ( 12 éve )
2/17 A kérdező kommentje:
Hát ez az. csoda, hogy nem tudja szegénykém. De, hogyan segítsem?
2009. ápr. 23. 22:26
3/17 anonim válasza:
én mondatonként értetném meg vele. aztán bekezdésenként elmondanám neki, hogy miről is volt szó, összefoglalva.
Erre kérdeznék rá ( ha van ehhez kapcsolodó kérdés akkor azt is mindenképp )
Aztán utána ugranék kérdéseknek.
Vagy olvasson el egy részt, nézze meg, van-e olyan kérdés.
Vagy már a legelején is olvassa el a kérdéseket.
4/17 anonim válasza:
Hűha!Ezek szerint már otthon tanítsam meg írni-olvasni?Ez régen nem volt módi!!Elsőben ismertük meg a betűket.Ki vagyok akadva.Amúgy tényleg próbáljatok meg kis részenként menni, elmagyarázni neki,mire gondoljon,miről szól,ha kell, mondatonként.Mást nem tudok..
5/17 anonim válasza:
És ez milyen iskola. Anno nekünk nem volt ilyen. Max másodikban a tanárral együtt értelmeztünk egy szöveget.
6/17 anonim válasza:
Magyarországon van ez az iskola? Ugyanis ha igen, akkor a tanár olyat kér, ami nem szabályos. Tehát nem a követelmény magas, hanem ez a tanár egyéni követelménye...ilyenkor még nem hogy szöveget értelmezni, de olvasni sem nagyon tudnak az elsős gyerekek Magyarországon.
7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Magyaro.-on van, igen. Vannak oszt.társak akiknek ez nem okoz gondot. Pedig a gyerekem jól olvas, szépen, nem is szótagolva.
2009. ápr. 24. 12:34
8/17 anonim válasza:
A fiam tavaly yvolt elsős, de ilyennre nem emlékszem.
Melyik olvasókönyvból tanulnak?
9/17 anonim válasza:
Harmadik osztályos a lányom, ebben az évben kaptak először olyan tankönyvet, ami direkt a szövegértelmezésre megy rá, csak ezt tartalmazza. Első osztályban ez még szerintem elég korai.
10/17 anonim válasza:
Gondolom Zsolnay módszerrel tanulnak. Abban az esetben "normális" mert a módszer ezt követeli meg. Másodikban már a predikatív szószerkezet jön nyelvtanból és társaik. Ha valóban Zsolnayt tanulnak, és nehéz a gyereknek, márpedig miért ne lenne az egy kis elsősnek, akkor vidd el másik suliba, mert a helyzet csak rosszabb lesz, egy életre meg fogja utálni a tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!