Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az Iskolában a Tanár meddig...

Az Iskolában a Tanár meddig veheti el a diák telefonját?

Figyelt kérdés
2011. szept. 14. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Nekünk az van előírva, hogyha előkerül a telefon az órán, el kell venni, leadni a gazdaságisnak, aki beteszi a széfbe, és csak a szülő személyes kérésére lehet onnan kiadni. Nemigen kell 1-nél többször alkalmazni per osztály...
2011. szept. 16. 21:48
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Te nagyon ideges lettél?!Barátom,órán talán nem a telefonnal kellene bíbelődni...mivel-gondolom-kiskorú vagy,teljesen rendben van,hogy a szülőnek adják vissza.Ja,hogy ez ciki,és esetleg otthon kapsz érte fejmosást?Ezt be kell vállalni.
2011. szept. 17. 16:09
 13/20 anonim válasza:
100%
Hát ja, talán órán figyelni kéne, és nem telefonon játszani. Ez a csak szülőnek adja vissza dolog teljesen rendben van. Az év végén kapod vissza dolog már erős túlzás. Egyszer tőlem is vettek el valamit, hogy majd év végén visszakapom. Persze év végén nem kaptam vissza mert már nem volt meg. Igaz, nem telefon volt, hanem egyéb használati tárgy, év közben többször is láttam, hogy órán használják a tanárok.
2011. szept. 18. 12:44
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Semeddig. Mivel az nem az ő tulajdona és a tulajtól engedély és felhatalmazás nélkül veszi el, jogilag lényegében lopás. Az más kérdés, hogy ha ilyesmiért feljelented, a rendőr a képedbe röhög. Maximum felszólíthat, hogy kapcsold ki és figyelmeztetéssel (írás vagy szóbeli) büntethet.
2011. szept. 18. 14:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi oka,hogy elvették,bár igaz ez magán tulajdon ,de én nem voltam olyan rég iskolás,sőt mi több máig iskolás vagyok 30évesen,de nekünk anno ez nem jelentett gondot.a mobil korszak akkor kezdődött mégis mindenki tudta,ha iskolában vagyunk lenémítjuk vagy kikapcsoljuk.Most meg szinte már tartozék a diákoknál és sztem oka van,hogy ha elveszik.Nem olvastam mindent végig,de én ha tanár lennék sztem az elején nem venném el,--év elején,de ha egyszer valaki vissza él vele,másodjára én is kitetetném,mert az óra nem arról szól,hogy a mobillal foglalkozzanak.Nem hinném,hogy azt a 45percet ne lehetne kibírni mobil nélkül,utána pedig elintézni a szünetbe ha gondja van valakinek..
2011. szept. 20. 12:44
 16/20 Synesztro ***** válasza:
72%
Nálunk hatalmas botrány volt belőle, mikor Én suliba jártam még 1 sráctól vették el, és azt mondta a tanár hogy 2nap múlva visszakapja 7végére ha nem tettszik hívja be a szüleit!A srác a nap végén hazaindult de a buszmegállóban vmitől rosszul lett, az ott lévők hívtak mentőt, szerencsére a városban van kórház is, így szinte percek alatt biztos kézbe került, miután a szülei bementek látogatóba,és megnyugodtak kissé, az apa bejött másnap a suliba olyat lenyomott a tanárnak hogy azt hittem az ajtót is kiviszi aminek nekivágódott, majd bement az igazgatóhoz követelte vissza a mobilt,és közölte hogy a gyereke nem tanul itt tovább, ill hogy az iskolának van 1 feljelentése, mivel a fia életveszélyes állapotba került, és nem tudott mentőt hívni magának!Az esetből olyan nagy bírósági ügy lett, (amit megjegyzem iszonyú nehezen de végül a család nyert) hogy a suliban módosították a házirendet, és azóta a tanár max nap végéig, vagy ha olyan órája van a diáknak ami nem a sulin belül van hanem mondjuk sportpálya stb,akkor arra az időre már köteles visszaadni!Megjegyzem csendesen, hogy az apa is figyelmeztetést kapott vagy mit mivel a bíró bár neki adott igazat, de ugye volt neki 1 könnyű testi sértése meg hát ugye ez önbíráskodás szóval a bíró őt sem kímélte!Nem vagyok a tanár ellen és a bírónak is igaza van az apával szemben ám az tuti hogy én is lekevertem vna neki 1 hatalmasat ha a Fiamról lenne szó!
2011. szept. 21. 07:52
 17/20 Synesztro ***** válasza:
Mellesleg elfelejtettem megjegyezni hogy olyan esetről is tudomásom van amikor a tanár dominós telefont vett el, és furcsamód a nap végén hibádzott róla a maradék összeg, mikor kérdőre vonta a diák a tanár annyit mondott neki hogy ez a "tanulópénz" azért hogy többet ne használja óra alatt!:S
2011. szept. 21. 07:56
 18/20 anonim válasza:
0%

Amíg el nem jut a diák arra a fizikai szempontból magasabb szintre, amivel már bátran pofozkodhat! :)

Egyébként nem KELL odaadnod, írásba is van foglalva, azonban a tanár feleltethet és a nagy számok törvénye szerint a diák általában nem tud semmit, ha mégis, a pedellus tud olyat kérdezni amire nem tudják a választ!

2011. szept. 21. 13:43
 19/20 csenge15 válasza:
Elvileg nap végén vissza kéne adnia, de ezt tanára válogatja. Nálunk volt olyan is, hogy a gyerek szendvicsét vette el és év végén adta vissza neki... :D Am szerintem igazuk van valamilyen szinten, mert biztos nem azért vette el, mert a zsebedben pihent lenémítva... Amúgy MAX év végéig tarthatja magánál. De ez persze a házirendtől is függ.
2011. szept. 23. 15:25
 20/20 anonim ***** válasza:

én már írtam itt (mp3-as jegyzetfüzetes)...

sztem az nem a lopás kategória, ha a nap végén(értve: amikor a diák hazamegy) vagy amikor TÉNYLEG szüksége van rá a srácnak (itt az, hogy zenét akarok hallgatni meg fel kell hívnom Kittit, hogy mikor megyünk műkörmöshöz messze nem az a szint), visszaadja. Mert ha a szülők nem nevelték meg a gyereket arra, hogy az órát nem zavarjuk mobilozással, akkor vkinek mégiscsak meg kell, példát kell statuálni... max. az lenne a jó alternatíva erre, hogy lefelelteti. Mert azzal, hogy csak rászólhat, szart sem ér a tanár... sajnos...

2011. szept. 23. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!