Más családjában is vannak bunkó, neveletlen kisgyerekek akikre nem szabad rászólni semmiért? És miért kell rögtön felnőttként kezelni a 3-4 éves gyerekeket? Hogyan lehet ezt kezelni?
Szia!
Elég érdekesen vannak "nevelve" gyerekek. Mi az, hogy nem lehet rájuk szólni. Nekem két kis unokatesóm van, a kislány most lesz 2 éves októberben, a kisfiú 4 decemberben, de még én is rájuk szólhatok, ha valami olyant csinálnak amit nem szabad, és érdekes ők meg tudják érteni, még a kislány is. Pedig ők is tudnak olyan dolgokat csinálni amitől az ember haja az égnek áll, de ha rájuk van szólva akkor nem csinálják tovább. Pedig nincsenek verve, a kisfiú kapott egyetlen egyszer a fenekére, mert szórakozott az ágyon és megrúgta a kishúgát , mikor előtte már lett neki szólva, hogy nem szabad. Az volt az első és az utolsó alkalom, akkor pityergett is egy kicsit, de nem attól, hogy fájt neki, hanem mert meglepődött.
8.58-as vagyok.
Szóval még van jópár dolog, ami nagyon bántó. A tesómék engem szólnak meg, hogy túl szigorú vagyok a gyerekemhez és, hogy nem engedem kibontakozni szegényt, meg, hogy minek szólok rá ezért meg azért. Én sose fikázom őt, de ő engem mindig a gyerekei előtt és az én gyerekem előtt is. Ez olyan megalázó. Szoltam már neki érte, de lesz@rja.
Ha meg rászólok a gyerekeire, mintha a falnak beszélnék, és akkor szokta mondani a nővérem nekik, hogy "vigyázzatok, mert a nagynénétek ideges és keresztbe lefog nyelni titeket" .És egy jót röhögnek rajtam. És, ahogy már írtam mindig, minden alkalommal törnek zúznak. Lányomnak elég sok és egyáltalán nem gagyi játékai vannak, tehát elég drága dolgok, és mindig tönkretesznek dolgokat, de persze nem mondják meg, hanem utólag veszem észre, amikor elrakodom utánuk. Nem az én lányom töri össze, az tuti, ő mindenére nagyon vigyáz és óvatosan játszik. Volt, hogy a gyerekszobába a falat filctollal összefirkálták. De egy csomó mindent tudnék még írni. Ezt tényleg csak az értheti, aki benne van.
Kiváncsi leszek, ha majd nagyobb tinédzserek lesznek, mit fog velük kezdeni. Talán még meg is verik saját gyerekei, ha így folytatja.
Utolsó előtti:Igen, sajnos nálunk tesóm megsértődik, meg nem tetszik neki, ha rájuk szólunk.Mi tesómmal alapból nem jövünk ki, de nem ezért gondolom a gyerekeiről azt amit.Én elismerem, hogy a gyerekek rosszalkodnak.Én is rosszalkodtam kiskoromban, de nem voltam bunkó és neveletlen.Akkor nálatok legalább rászolhattok a kicsikre.Amúgy ez mostanában divat, hogy engedjünk meg mindent a gyereknek.Szerintem elég nagy hülyeség, mert így a szülők fejére nőnek majd.
Utolsó:Igen ez elég megalázó, hogy tesód így viselkedik Veled.A gyerekei előtt, sőt a Te gyereked előtt is hülyét csinál belőled.Valószínű ez nálunk is így lesz, ha nekem lesz gyerekem:S.
Az meg hogy tönkreteszik a lányod játékait elég felháborító.Nálunk a berendezést teszik tönkre, például a kislány 4 évesen bepisil és az ülőgarnitúrát múltkor is összepisilte, ja meg a fotelünket.De mikor babák voltak akkor az én megágyazott ágyamon képes volt tesóm átpelenkázni őket.Sokszor szaros fenékkel feküdtek ott.Elég durva azért.
A gyerekei még köszönni sem tudnak, ha eljönnek hozzánk.Csak belépnek az ajtón és rögtön TV-zni akarnak meg enni valamit.A kislánya egész nap a hűtőben van és kunyerál.Normális főtt kaját pedig nem eszik meg.Tesóm szerint máshol megeszik csak nálunk nem.Hát ez érdekes.
Múltkor a fia anyutól kérdezi: van pézed??Meg adja neki oda anyu az aranygyűrűjét mert ő majd eladja és abból lesz pénze valami játékra.11 évesen ilyen anyagias.Persze tesómék is azok nem csodálkozunk.Volt olyan, hogy elloptak tőlünk egy nagyítót is.Nem drága dolog, de akkor is.Aztán meg hantáztak róla egy csomót.Majd máskor meg a pénzünket lopják el vagy mi lesz.
Ha kamaszok lesznek úgy kifognak tolni a szülőkkel mint a fene.Átverik majd őket mindennel.Azt csinálnak majd amit akarnak.Nőznek majd meg pasiznak.Aztán meg mondjuk terhesek lesznek 14 évesen akkor majd leshetnek.
tegnap 15:45 vagyok
Szia!
Ez a szerencse, de a szülők is ugyanúgy rájuk szólnak, nem csak mi. Megtanulták, hogy a nem, az nem. Még a köszönéssel sincs gond, sőt néha még olyanoknak is köszönnek az utcán akit akkor látnak először és a szülők, vagy bármelyik családtag köszön neki/nekik. És attól még, hogy szólunk nekik, ha valami olyant csinálnak szeretetben nevelkednek. Mindent megkapnak amire szükségük van. De meg kell tanulniuk, hogy nem mindig van az amit ők szeretnének.
19L
Nekem az unokatesóm(fiú) ilyen, pedig már felnőtt ő is, 7 évvel fialtabb nálam.
Iker bátyjai vannak, érdekes módon ők normális férfiak lettek, már 32 évesek.
Őket szigorral, veréssel nevelték, de mégis értelmes, tanult felnőtt lett belőlük.
azt a kis sz..házit folyton kényeztették, ő semmiért soha nem lehetett hibás.
Ha eljöttek hozzánk, akkor tuti, hogy valamit eltört, tönkretett.
Folyton édességszett, 10 évesen már mobilja volt, köpködött ki a 8-ról ahol laktunk, stb.
Tavaly meghúzták 2 tárgyból is az érettségin, újra kellett próbálkoznia, mert csak a party, a csajok, a pia.
Nem tanult tovább, nem dolgozik, csak az anyjáékon élősködik, akiket egyáltalán nem tisztel.
Mindig bajba kerül, folyton a rendőrségen van, mert balhézik (állandó részvetője rasszista balhéknak).
Az anyjáék most azt mondták neki, hogy ha pár hónapon belül nem kap rendes munkát, akkor már kidobják, mert nem lehet vele együtt élni.
Szóval szerintem mindenképpen valahogy hatni kell a gyermekekre, mert ez így nem lesz jó, vagy szembesíteni az anyát a lehetséges következményekkel valahogy, terápián, más hasonló helyzetű szülőkkel, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!