Kedves anyukák! Mit szoktatok tenni, hogyha a gyermek már a 20. figyelmeztetés és büntisarok, játékmegvonás stb. ellenére is tovább rosszalkodik?
Ahogy olvasgattam itt, azt láttam, hogy nagyon két részre oszlik a vélemény, hogy semmiképp sem szabad odacsapni a gyerek popójára.
De van, aki szerint igen.
Én olvastam egy nagyon hasznos és gyakorlatias könyvet konfliktuskezelési technikákról: [link]
Amíg várandós voltam pedig Ranschburgot olvasgattam, a könyveit, internetes válaszait, nagyon jó irányba formálta a szemléletmódomat.
Megpróbálom kitalálni, miért csinálja. Fáradt, elhanyagolva érzi magát, tényleg annyira örömet szerez neki amit éppen megtiltottam, haragszik rám és büntetni akar a maga módján.
A többi ebből következik. Mindenképpen megakadályozom, hogy folytassa, amit nem szabad. Ha másképp nem megy, arrébb viszem, megfogom, és megpróbálok segíteni az alapproblémán. Néha komoly dilemma, hogyan ne jutalmazzam a rosszalkodást, és kapja meg mégis az igényelt figyelmet.
13 vagyok,tipikus kamasz,főleg azóta,mióta rászoktam a rockra:D
néha elvetem a súlykot,és akkor általában helyretesz egy atyai pofon.-persze itt nem olyanra kell gondolni,hogy 5 hét múlva is meglátszik a nyoma-amúgy meg jó tanuló vagyok,meg minden,csak hát na,kamaszkor nehézségei..
amúgy azokat én is elítélem,aki megveri a gyerekét,rugdossa,szíjjal veri,megtépi haját..de egy-két pofon néha kijár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!