Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Beperelhetem-e a kórházat...

Beperelhetem-e a kórházat gondatlanság miatt?

Figyelt kérdés

35.hétre született a kislányom, 3kg-val. Én mondtam, hogy a 35.héten vagyok (ez 1000 %, mert követve volt a ciklusom), azt mondták biztos el vagyok számolva, hát nagy a gyerek. Megszületett, elvitték a csecsemőosztályra, majd 1,5 órásan felkerült a PIC-re, mert oxigénhiányos állapot lépett fel nála, belilult az egész gyerek, nem kapott levegőt. Most 4 hónapos, és ennek a következményeivel szenvedünk, merev az egész bal oldala, a fejét is egy oldalra fordítja. Mikor kiengedtek a kórházból azt mondták nem kell neurológiai kontroll, a baba rendben van. Én vittem el önköltségen fejlődésneurológiára ahol mondták, hogy problémák vannak ebből kifolyólag, most Dévény terápiára járunk, ami nem 2 fillér. Ráadásul ő triplán rizikóbaba:

- koraszülöttség

- oxigénhiány

- lázas voltam a szülőszobán

Úgy gondolom, hogy ha nem így jár el a kórház, akkor most nincsenek ezek a problémák. Mennyi az esély arra, hogy sikerrel járok? Mit tegyek? Kihez forduljak?

2011. jún. 9. 13:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A dévényes is beszél bele a vakvilágba. Ha a bal oldalon feszes, akkor a jobb agyféltekében van a gond, nem a balban. Egyébként én kérnék koponya UH-ra beutalót a háziorvostól és elmennék a gyerekkel. El is kérném CD-n a felvételeket, ha esetleg ne adj isten találnak valamit.
2011. jún. 11. 14:07
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

szia

ezt a kérdést akár én is írhattam volna

:(

az én kisfiam a 38. hétre született 3850dkg-val

2 napot vajúdtam de nem nyílt ki a méhszáj a fájások meg egybe értek már.

fogadott orvosom volt akit nem hívtak be és nekem sem engedtek telefonálni neki.

mindezt úgy hogy programozott császárom lett volna.

szóval egyik percről a másikra vittek a műtőbe.

a pici 9/10es Apgarttal született egészségesen hagytuk el a kórházat mikor 6 hónaposan kiderült a jobb agyféltekéje súlyosan sérült, minden bizonnyal szüléskor.

most 1 évesen mondták ki talán trombózisa volt.

nagyon le van maradva a fiam mivel későn kezdtük a fejlesztéseket is...

ő még csak a végtagjait sem tudta mozgatni.

a javulás pedig lassú gyógyítása iszonyatosan drága.

de nincs semmi írásos nyoma hogy gond volt a születésekor így hiába perelnék én is pedig tudom hogy ha nem hagynak ennyit vajúdni most egészséges lenne a kisfiam!!!!!!

együtt érzek veled ha szeretnél beszélgetni erről írj nyugodtan privit nagyon sok minden mentünk keresztül.

és nálunk 6 hónaposan volt MR vizsgálat.

2011. jún. 11. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
Minden együttérzésem a tiéd, de egy három kilogrammos, jól légző, rózsás bőrű újszülött nem igényel extra ellátást. Akkor se, ha a 35. hétre születik. Hogy aztán egy órás korában oxigénhiány lép fel, annak ezer és egy oka lehet, de egyáltalán nem biztos, hogy bárki is hibázott. A baba jelenlegi állapotát okozhatja a kiállt oxigénhiány, meg az az ok is, ami a légzés vagy keringés problémához vezetett, illetve a kettő együtt.
2011. jún. 13. 22:17
 14/18 A kérdező kommentje:
Lehet a jobb oldalt mondta a Dévényes, már nem emlékszem. Amúgy volt koponya Uh, röntgen, mindenféle vizsgálat, nem találtak semmit. Az meg, hogy egészséges, 3kg-s kisbaba, arra meg azt tudom mondani, hogy mivel 39 fokos lázam volt a szülőszobán, fertőzés miatt repedt meg a burok, így több figyelmet igényelt volna a babám...szerintem. Nem kellett volna odatenni a csecsemőosztályra letudva, hogy semmi baja és menni tv-t nézni a csecsemősöknek...nem szimplán rizikóbaba volt, de ha szimplán az lett volna, akkor is több figyelmet igényelt volna. Az, hogy 3 kg az adottság, attól még nem lesz 40.hétre született baba, egy 35 hetes babának nincs még annyira kifejlődve a tüdeje, mint egy 40 hetesnek, nem hiába 37.héttől nem számítanak koraszülöttnek. Napra pontosan tudom mikor fogant, nem voltam elszámolva...hozzáteszem ezt se hitték el Nekem, csak azt szajkózták, hogy el voltam számolva.
2011. jún. 14. 13:13
 15/18 anonim ***** válasza:

Az én babámnál is oxigénhiány lépett fel és azonnal volt neurológiai vizsgálat, ami nem mutatott semmit. Ő hipoton lett és kérdeztem csecsemőorvos barátnőmet, ő azt mondta ha az ultrahang nem mutatott semmit, akkor nem sérült az agya, hiába is viszem neurológiára vissza, ott nem tudnak mit mondani. Nekünk rendbe jött, mert azonnal elkezdtük a tornát és 6 hét alatt behozta magát. Úgyhogy szerintem ha azt mutatta a vizsgálat, akkor nincs agysérülése.

A másik dolog, mert annyira hajtogatod (és egy betegjogi képviselőtől tudom, hogy pont ezek miatt nem foglalkoznak sokat az ilyen ügyekkel, mert a lényeg elveszik) biztosan tudod és bizonyítani is, hogy a nővérek magára hagyták a babádat és brazil sorozatot néztek a tévében? És hogy akkor lépett fel az oxigénhiány és azért lett súlyosabb az állapota, mert a nővérkék magára hagyták, miközben brazil sorozatot néztek?

És számomra az oxigénhiány sem világos, mert azt írod, felelőtlenek voltak a nővérek, hiszen oxigénhiányos baba volt, de aztán meg úgy tűnik a szülés után lépett fel oxigénhiány?

A 35. hetet honnan számolod? A fogantatástól?

2011. jún. 14. 13:30
 16/18 A kérdező kommentje:

Sajnos akárhányszor bementem a csecsemősökhöz valamiért, mindig ott találtam őket, ez egy félreeső szoba volt, távol a babáktól. Nem egyszer láttam, hogy odavitték az újszülött babákat, tudatosodik bennük, hogy +1 gyerek, aztán be a szobába és nézni a tv-t.

1,5 órás korában találták a gyereket lilán, akkor siettek fel vele a PIC-re, 2 napig kapott oxigént.

Időközben letettünk erről az ötletről a férjemmel, de azért még mindig bosszant a dolog.

2011. jún. 14. 13:43
 17/18 anonim ***** válasza:
2 év hiába való dévény torna után tudtam meg, hogy ha egy gyereknek sérül az agyfélteke azon része, amire azt mondják nem lesz itt semmi baj, ott hiába való a dévény is!:-( a mi kálváriánkat már nem is írom le nagyon sajnálom ami veletek és a többi íróval történt!
2011. jún. 16. 15:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi most fogunk menni ügyvédhez...ha érdekel majd írok mit mondott. Nálunk kicsit bonyolultabb a helyzet. EGyébként mi katona-féle tornát csináltuk. ezt ajánlották.
2011. jún. 20. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!