Beperelhetem-e a kórházat gondatlanság miatt?
35.hétre született a kislányom, 3kg-val. Én mondtam, hogy a 35.héten vagyok (ez 1000 %, mert követve volt a ciklusom), azt mondták biztos el vagyok számolva, hát nagy a gyerek. Megszületett, elvitték a csecsemőosztályra, majd 1,5 órásan felkerült a PIC-re, mert oxigénhiányos állapot lépett fel nála, belilult az egész gyerek, nem kapott levegőt. Most 4 hónapos, és ennek a következményeivel szenvedünk, merev az egész bal oldala, a fejét is egy oldalra fordítja. Mikor kiengedtek a kórházból azt mondták nem kell neurológiai kontroll, a baba rendben van. Én vittem el önköltségen fejlődésneurológiára ahol mondták, hogy problémák vannak ebből kifolyólag, most Dévény terápiára járunk, ami nem 2 fillér. Ráadásul ő triplán rizikóbaba:
- koraszülöttség
- oxigénhiány
- lázas voltam a szülőszobán
Úgy gondolom, hogy ha nem így jár el a kórház, akkor most nincsenek ezek a problémák. Mennyi az esély arra, hogy sikerrel járok? Mit tegyek? Kihez forduljak?
szia
ezt a kérdést akár én is írhattam volna
:(
az én kisfiam a 38. hétre született 3850dkg-val
2 napot vajúdtam de nem nyílt ki a méhszáj a fájások meg egybe értek már.
fogadott orvosom volt akit nem hívtak be és nekem sem engedtek telefonálni neki.
mindezt úgy hogy programozott császárom lett volna.
szóval egyik percről a másikra vittek a műtőbe.
a pici 9/10es Apgarttal született egészségesen hagytuk el a kórházat mikor 6 hónaposan kiderült a jobb agyféltekéje súlyosan sérült, minden bizonnyal szüléskor.
most 1 évesen mondták ki talán trombózisa volt.
nagyon le van maradva a fiam mivel későn kezdtük a fejlesztéseket is...
ő még csak a végtagjait sem tudta mozgatni.
a javulás pedig lassú gyógyítása iszonyatosan drága.
de nincs semmi írásos nyoma hogy gond volt a születésekor így hiába perelnék én is pedig tudom hogy ha nem hagynak ennyit vajúdni most egészséges lenne a kisfiam!!!!!!
együtt érzek veled ha szeretnél beszélgetni erről írj nyugodtan privit nagyon sok minden mentünk keresztül.
és nálunk 6 hónaposan volt MR vizsgálat.
Az én babámnál is oxigénhiány lépett fel és azonnal volt neurológiai vizsgálat, ami nem mutatott semmit. Ő hipoton lett és kérdeztem csecsemőorvos barátnőmet, ő azt mondta ha az ultrahang nem mutatott semmit, akkor nem sérült az agya, hiába is viszem neurológiára vissza, ott nem tudnak mit mondani. Nekünk rendbe jött, mert azonnal elkezdtük a tornát és 6 hét alatt behozta magát. Úgyhogy szerintem ha azt mutatta a vizsgálat, akkor nincs agysérülése.
A másik dolog, mert annyira hajtogatod (és egy betegjogi képviselőtől tudom, hogy pont ezek miatt nem foglalkoznak sokat az ilyen ügyekkel, mert a lényeg elveszik) biztosan tudod és bizonyítani is, hogy a nővérek magára hagyták a babádat és brazil sorozatot néztek a tévében? És hogy akkor lépett fel az oxigénhiány és azért lett súlyosabb az állapota, mert a nővérkék magára hagyták, miközben brazil sorozatot néztek?
És számomra az oxigénhiány sem világos, mert azt írod, felelőtlenek voltak a nővérek, hiszen oxigénhiányos baba volt, de aztán meg úgy tűnik a szülés után lépett fel oxigénhiány?
A 35. hetet honnan számolod? A fogantatástól?
Sajnos akárhányszor bementem a csecsemősökhöz valamiért, mindig ott találtam őket, ez egy félreeső szoba volt, távol a babáktól. Nem egyszer láttam, hogy odavitték az újszülött babákat, tudatosodik bennük, hogy +1 gyerek, aztán be a szobába és nézni a tv-t.
1,5 órás korában találták a gyereket lilán, akkor siettek fel vele a PIC-re, 2 napig kapott oxigént.
Időközben letettünk erről az ötletről a férjemmel, de azért még mindig bosszant a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!