Mit tegyek hogy megváltozon a kisfiam agressziv viselkedése, hamár ugyérzem hogy nem birom tovább és megfeszulők az idegtől?
Hat igen, egy gyerek nem kezd el magatol verekedni! Amig te ot megvered, felesleges a pszichologus, felesleges az ovono! Ne bantsd a gyerekedet, akkor o is aranyos lesz, es nem fogja a kicsit bantani!
Mar irtam, hogy adjal neki buntetest, ne olyat ami faj, hanem rakd el a jatekait, ne nezhessen TV-t, mert gondolom sokat nezi, mint az agressziv gyerekek altalaban, es beszelj vele normalis hangon, ne kiabaljal!!! Te neked kell valtoznod, a gyereked normalisan szuletett, de ha egyfolytaban ordibalsz, megvered, megis mit varsz, angyal legyen????
én is végig olvastam amit írtak a többiek.
valóban ne kiabálj vele, mert nem hoz eredményt.
tudod úgy tudnám ezt pontosan megfogalmazni, hogyha egy kutyát meg lehet tanítani nagyon sok mindenre verés és kiabálás nélkül, akkor egy értelmes emberi lényt még könnyebben. türelem, rózsát terem. ha ordít nyugodtan hagyd rá, mert ha kiabálsz vele vagy ordítasz azzal csak azt éred el, hogy nem érti, hogy most miért. megint ő a rossz. értelmes gyerek és ne hagyd, hogy befolyásoljon. próbálj vele foglalkozni amikor csak vele lehetsz. apa nem hiszem, hogy 7ből 7 napot dolgozik vagy 30ból 31et. amikor ő szabad tud vigyázni a picire és te mehetsz a nagyobbal.
tudod a szomszédomban ugyan ez volt a probléma, hogy apa nem foglalkozott a gyerekekkel és a saját anyja elégelte ezt meg. együtt laktak és mama csak annyit tett, hogy tönkre tette egy picit a gépet, hogy apa ne tudjon vele foglalkozni. most nem azt akarom mondani, hogy te is tedd ezt, de beszélj a pároddal.
Szia nekem is van egy 3és fél éves és egy 14hós fiam. Én nagyon féltem hogy féltékeny lesz a nagyobbik ha megszületik a kisebbik. Hát nagyon sok munka és türelem kell két gyerekhez, főleg ha fiúk. Én azt csináltam, hogy kezdetektől bevontam mindenbe a nagyobbikat(persze amihez volt kedve)pl: most te válassz a tesónak pelust(pampers több mintás és ő választotta ki milyen mintás legyen) te hintőporozhatod, segítesz kivinni a pelust a kukába, melyik ruhát adjuk a tesóra a kocsisat vagy a kutyusosat. és ezt még folytathatnám sokáig. Egy idő után már annyira élvezte a nagyobbik, hogy csak az ő általa választott pelust, ruhát adhattam a kisebbikre. Evésnél mikor már kanállal etettem a kisebbiket a nagyobbikat megkértem(persze az én segítségemmel) hogy etesse meg a kistesót. Szerintem ha vitád van a fiaddal ne kiabálj vele inkább suttogj neki, figyeld meg el fog halkulni, mert kíváncsi lesz arra amit mondasz, és ha ő is ordít nem hall téged. Ne reagálj minden rosszaságára kiabálással, veréssel, hanem inkább, próbáld neki elmagyarázni, hogy azt nem szabad, és miért nem, és hogy csinálja helyesen. Persze mindig segíts neki!Én nem mondom, hogy én nem ütöttem még oda a gyerekem fenekére, de hidd el a te fiad is nagyon okos, és ha te higgadtan fogsz vele napokon keresztül viselkedni, ő nagyon meg fog rajta lepődni, és ha lassan is de jó irányba meg fog változni. Ez csak rajtad múlik, és a türelmeden, ja és a kitartásodon. Nekem sincsen segítségem, a férjem is sokat dolgozik, de az apával való játék nagyon fontos. Ha te ideges vagy azt a gyerek még jobban ki fogja provokálni, és olyan dolgokat fog csinálni, amire tudja te oda fogsz ütni. Ezen most fordíts ne adj neki rá lehetőséget. Mikor tudja te ütni fogsz, hát ne tedd, csak szidd meg. Hidd el nagyon meg fog lepődni, hogy nem jött a várva várt ....
Testvéri szeretet a legfontosabb, és ha most így viselkedik, akkor nagyobb korban még nehezebb lesz. Ne csak őt szidd meg ha valami rosszat tett, hanem a kisebbiket is, lássa nem csak ő kap büntetést. Ne vegyél el minden játékot a nagyobbiktól, hogy a kisebbik tudjon vele játszani, hanem magyarázd meg hogy most a nagytesó játszik vele ő majd később. Én csak ilyen és ehhez hasonló tanácsokat tudok adni, remélem nem hiába. Nagyon sok türelem kell az biztos.Én még a mai napig is vagyok úgy, hogy mielőtt reagálnák valami rosszra(számomra)elszámolok lassan 10-ig és már nem is vagyok olyan ideges, és nem egyből ütés lesz a vége. Mondogasd neki hogy ő a nagy és okos bátya akinek meg kell védeni a tesót, és meg kell tanítani nagyon sok mindenre. (ez lehet játék, evés, öltözés, beszéd...)Nem is sorolnám tovább remélem tudtam egy kicsit segíteni. Nagyon sok sikert és kitartást. Légy büszke a fiadra, és ezt mondogasd és éreztesd vele minél többször.
szia, próbálj neki feladatokat adni és dícsérd, amennyire csak tudod. HA puszit adsz, mindkettőnek adj egyszerre. Mond el a nagyobbik gyermekednek, hogy amikor ilyen kicsi volt, vele is ugyanilyen voltál és akkor csak vele voltál. Magyarázd el neki, ha segít neked, hamarabb lesz nagyobb az öccse és akkor tudnak ketten focizni...
Este, mikor a férjed hazamegy, menj le a nagyobbikkal sétálni és próbáld ölelni, hogy tudja mennyire szükséged van rá. De ami nagyon fontos lenne, az az, hogy a férjed és Te, mennyit ölelkeztek. Mert ha nem lát ilyen példát, hogy szeretitek nagyon egymást, nem fog a helyzet megváltozni.
A Viasat 3-mon egy nagyon érdekes műsor foglalkozik ehhez hasonló problémákkal: Segítség, gyerekeim vannak!(hétköznap 17 h)
Talán pár ötletet el lehet lesni.
A legáltalánosabb dolog, amit le lehetett onnan szűrni, az az, hogy az apa nélkül nem megy!
Tudom, hogy ez nem gyakorlati segítég, de hátha...akár anyukád is megnézheti.
Amit írok, nem bántásból írom, de sok igen hasznos tanácsot kaptál és ennek ellenére a kommented úgy kezdődik, hogy -de!
Segítséget kértél és nem akarod elfogadni tudat alatt. A mentegetőzésed nem nekünk szól, inkább mintha magad előtt tennéd. Próbálj meg változtatni, de ne holnap kezd, hanem ebben a pillanatban! A nagynak szeretet és törődés hiánya van, mellesleg átéli a férjed és közted lévő nézeteltérést. Ez ellen is tiltakozik a viselkedésével.
A gyerekeink a lelkünk tükörképei. Ha a lányom sértődékeny, akkor tudom, hogy az utóbbi időben sokat voltam duli-fuli és változtatok rajta. Lehet, hogy a sok stressz miatt vagy agresszív és ezt látod viszont benne. Kívánom, hogy legyen erőd változtatni és szeretni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!