Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek hogy megváltozon a...

Mit tegyek hogy megváltozon a kisfiam agressziv viselkedése, hamár ugyérzem hogy nem birom tovább és megfeszulők az idegtől?

Figyelt kérdés
Teljesen kivagyok bukva idegileg az ovodás 3-és fél éves fiam miadt akinek a viselkedését nem tudom eredményesen kezelni. Van egy 18-honapos öcse is akivel egyszeruen nem tud szépen játszani,ha ithon van( mint például most is mert beteg )akkor a kicsi folyton csak sir meg sir mert ha ő is szeretne játszani akkor ellőki,rugdossa rámászik még alegkissebb fakockát is kicsavarja a kezéből. Ha rászolok akkor dobálni kezdi a kockákkal vagy a szájába vesszi mert tudja hogy azért nagyon mérges leszek. Gondolom ez a dackorszak nála és féltékeny is, de nem csak itthon van ez igy hanem az ovodában is sajnos. Ott már mindegyik gyerek fél tőle szo szerint 2-hét betegeskedés után meglátták a mosdobol kijővő gyerekek és vissza szaladtak. .Az ovonővel sokkat beszélgetunk és ő azt mondja hogy még ne vigyem szihologushoz mert ott még ugysem tudnak vele foglalkozni. Akkor mit tegyek a férjem estig dolgozik aztán leveti magát a gép elé soha nem vette ki a részét a gyereknevelésből esetleg a fenyitésből.Szoval egésznap egyedul a két gyerekel elég nehéz igy és nagyon ideges és feszult vagyok a nagyfiam miadt mert ha nincs ovodában akkor nem birom idegekkel azt az egésznapi nyafogást a kicsi sirását a nagy verekedését a szomszédok radiátor veregetését,és én csak egész nap ordibálok a nagyal hogy hadja már abba de ő annál jobban stb MÁR NEM BIROM Tudna valaki segitenni ebben hogy mit tegyek hogy megváltozon ez a helyzet
2009. márc. 17. 14:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
26%
És az ovonő szerint meddig kellene várni?Amig valakibe komoly kárt nem tesz?Én nem tudok tanácsot adni,csak egy kérdés miért szűltél egy ilyen nemtörődöm lusta embernek két gyereket?Nem akarlak elkeseríteni de ez soha nem fog megváltozni mindíg egyedűl fogsz maradni a gondjaiddal.
2009. márc. 17. 17:20
 12/29 A kérdező kommentje:
Kőszőnőm,hát igen az igaz hogy a problémáimmal egyedül fogok maradni mert a férjemre nem igazán lehet számitani,de viszont sokkat dolgozzik hogy a gyerekeknek megtudjak venni mindent amire szukséguk van
2009. márc. 17. 17:36
 13/29 anonim ***** válasza:
58%
Próbálj meg sok-sok szeretetet adni a nagyobb fiadnak, és előbb-utóbb visszakapod tőle! Kitartás!
2009. márc. 17. 23:32
 14/29 anonim ***** válasza:
61%
összefoglalva: a gyerekednek komoly lelki problémái vannak, a többi gyereket veri, az ovónő tehetetlen, te is, cserébe ideges vagy, a férjed magasról szarik mindenre. nagyszerű, a gyereked tökéletesen magára van hagyva a helyzetben. vidd csak el egy jó gyermekpszichológushoz, az egyetlen esély, hogy valaki odafigyel rá, az ő.
2009. márc. 18. 00:05
 15/29 anonim ***** válasza:
53%
nem a gyereknek kéne megváltozni, hanem nektek. nem vele van a baj.
2009. márc. 18. 00:09
 16/29 A kérdező kommentje:
Az utolso két válaszolonak még csak annyit irnék ide hogy tudom hogy türelmesnek kell lennem a naggyhoz csak ez nem kőnnyü mert sajnos beszélhetek neki nem érdekli csak amikor már kikap már csak akkor hadja abba.De visszont én nem akarom állandoan ütni mert azzal csak rosszabb lesz ha bántom akkor ő még jobban fog verekedni meg rosszalkodni és nem akarok idegbeteg anya se lenni de igy két gyerekkel elég nehéz tudom másnak is, és van olyan szülő is akinek egyáltalán nincs ilyen problémája mint nekem, lehet ezért engem hibáztattni,de egyébként már terhesen (a másikkal)sem birtam vele mert nagyon eleven volt már akkor is bántotta a gyerekkeket és féltem is hogy majd mi lesz ha a kicsi megszületik őt is bántani fogja,és most itt tartunk hogy teljesen ok nélkűl bánt gyerekeket és nem érdekli ha azt mondjuk neki hogy igy nem fogja szertni senki nem lesznek barátai stb.Azt hiszem hogy felfogunk keresni egy szihologust ,és kőszőnőm a választ mindenkinek
2009. márc. 18. 11:32
 17/29 anonim ***** válasza:
46%

nem tudom miért nem érted, le lett írva:

nem a gyerekkel van baj, hanem a családdal. a gyerek így reagál rá. keresd csak fel a pszichológust, ő is ezt fogja mondani.

2009. márc. 18. 22:28
 18/29 anonim ***** válasza:
87%

Szia. Végig olvastam az egészet és elég sok érdekeset olvastam. Nálunk nem volt ilyen durva a helyzet, de azért voltak gondok a testvérek között. Az első amit a helyedben tennék hogy a ps2-t el raknám. Nincs szüksége rá.

Amikor a kicsi megszületett nálunk a nagy nem szeretett óvodába menni mert tudta hogy a kicsi otthon lehet az anyával. Ezáltal a kicsi többet kap az anya szeretetéből. Persze ez biztos nem így van, de ő így érezheti.

Valamilyen módon tiltakozik a megváltozott helyzet ellen.

A dobálózással próbálja le vezetni a dühét.

Ha látja rajtad hogy ideges vagy elér valamit, mert úgy gondolja hogy legalább akkor csak rá figyelsz. Olyankor hagynám hogy lehiggadjon és utána meg beszélném vele a dolgot. Teljesen felesleges ha kiabálsz vele. Saját tapasztalatból mondom.

A második amit tennék hogy minden nap legalább egy órát csak vele foglalkoznék amit biztos nehéz megoldani két gyerekkel, de próbáld meg talán a kicsi eljátszik addig.

A közös játék is sokat segíthet, vagy mese olvasás.

Ha anyukád tud segíteni néha vigye el a kicsit hogy ti kettesben lehessetek. Sajnos nálunk is ritkán fordul ma már elő hogy kettesben megyünk valahová, de azok a napok a fiam számára csodálatosak.

Jön a jó idő, ki tudtok menni focizni homokozni amit biztos élvezne. Egy fiúnak viszont hiányoznak a férfias dolgok amiket csak az apukájával csinálhat. Beszélj erről a férjeddel, tudom milyen amikor sokat dolgozik, de azt is tudom milyen mikor a gyerek vágyik az apja társaságára.

Ha nappal nem is tudsz vele játszani, akkor legalább lefekvéskor ülj az ágy mellé és beszélgess vele, hagyd hogy ő mondja el mi az ami bántja a kis lelkét.Sok sikert és kitartást.

2009. márc. 19. 10:17
 19/29 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos az én kis fiam aki szintén 3 és fél éves elég akaratos kezelhetetlen.Két nagyobb testvére van.Az Óvoda nyomására most gyerekpszichiáterhez kell vinnem.Ott pszichológus is fog vele foglalkozni.Úgy vagyok vele ha nem is fog a gyerkőc megváltozni teljessen legalább tanácsokat kapok a nevelésével kapcsolatban../A másik két fiammal semmi gond nincs- angyalok/
2009. márc. 19. 14:33
 20/29 anonim ***** válasza:
66%

Én pontosan tudom miről beszélsz, nálunk is ez volt csak kicsit lájtosab verzióban. Akinek nincs ilyen tapasztalata fogalma sincs milyen nehéz nyugodtnak maradni. Az ember próbál egy szeretetteljes légkört teremteni, de a mindennapi robot és problémák felmorzsolják az embert és bekerül egy spirálba. A legutóbbi két értelmes hozzászólóval értek egyet.

Nálunk a megoldást az jelentette amikor kiszakadt a fiam a megszokott környezetéből, nyaralt a nagyszülőknél, akik csak vele foglalkoztak. Illetve mióta mindig szakítunk időt hogy vagy én vagy a férjem kizárólag vele töltsünk időt tesó nélkül.

Írtad h édesanyádra nagyon nem tudsz számítani és anyósod? Illetve mindenképpen a férjeddel kell leülni és kitalálni tervet mert ez komoly dolog.

2009. márc. 19. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!