8 éves kisfiam laktózérzékeny. KIiktattuk a tejes dolgokat, mégis állandóan fáj a hasa, alultáplált. A lisztérzékenység vizsgálat negatív lett. Mégis arra gyanakszok. Lehet kialakulóban lisztérzékenység annak ellenére hogy az eredménye még jó?
Köszi,akkor ez kimondott allergiavizsgálat volt?
Nekünk ugyanis csak bizonyos értékeket néztek,és abbol minden tökéletes volt,remélem kisfiad hamar rendbejön ha diétáznia kell.drukk h a lisztttel ne legyen gondja.
A leírt tünetek alapján mondhatom azt, hogy van rá esély, hogy bizony a lisztérzékenység is benne van a pakliban. Nagyobbik lányomnál 6 éve diagnosztizálták, akkor olyannyira "romos" állapotban volt a bélrendszere, hogy kellett még fél éves laktózmentes diétát tartanunk. Én is azt tudom javasolni, mint az egyik előttem író, csak előbb várd meg a LÉ vizsgálat eredményét, ha nem kell biopsziára mennetek, akkor próbáld meg, hogy pár hétig gluténmentesen étkezik a gyerek. ha enyhülnek a tünetek, akkor egyértelmű. De addig semmiképp ne diétáztasd, amíg nem jött meg a vérvizsgálat eredménye, mert ha az alapján biopsziára kell vinned, akkor a diéta erősen befolyásolhatja annak eredményét.
Bízom benne, hogy rendbe jön a fiad. Ha megvan a vizsgálat eredménye, mindenképp írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!