Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért nem kakil a bilibe vagy...

Miért nem kakil a bilibe vagy a wc-be?

Figyelt kérdés
3,5 éves a fiam! A pisiléssel nincs gond, az megy a bilibe vagy a wc-be is! De kakilni nem hajlandó csak a pelusba! Múlt nyáron egyszer sikerült neki a bilibe nyomni, akkor nagyon örült neki, de azóta semmi! Sok mindent kipróbáltam már, hogy rávegyem a dologra de nem jutunk sehová! Ki tud valami jó ötletet? Vagy volt így valaki?
2009. márc. 11. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 éves a kisfiam, és ugyanez a helyzet. Nekünk is egyszer sikerült, de már mindenféle praktikát bevetettem.

A pisilésre a "felejtsd el a pelust , elmo! " dvd vált be, kombinálva a bilitündérrel, aki matricát hozott minden pisiért a wc csempére.

Most azt beszéltük meg, hogy megnyomhatja a briest ha kaka is lesz, de egyenlőre még nem megy.

2009. márc. 11. 13:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, szóval azt akartam írni, hogy ezeket a praktikákat bevetheted, hátha nektek meghozza a kakát, a dvd szerintem jól van összerakva.

Judy

2009. márc. 11. 13:08
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ már meg is rendeltük a mesét! Azért még várok tippeket!:)
2009. márc. 12. 09:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Ötletem nincs,mert én is ebben a cipőben járok a fiammal,aki a jövő hónapban lesz 3 éves.Vigasztalódj,mert ő még a pisit sem mondja meg,csak néha csurrant a bilibe.
2009. márc. 14. 16:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Én még nem vagyok anya, de unokaöcsik miatt elég sokmindent sikerült eltanulnom.

Nem szabad kényszeríteni a gyereket, hogy most oda kell kakilnod és kész, mert az csak idegességet vált ki belőle és mégannyira se fog menni, ösztönözni kell rá. :) Pl ha van nagyobb testvére, akkor ő elmondhatná neki, hogy ez milyen felnőttes, és jó dolog, és csinálja ő is így. :) Aztán persze ha sikerül, akkor nagyon meg kell dícsérni, esetleg valami jutalmat is ki lehet találni :)

Unokatesómék egy-egy sikernél mindig közös táncba kezdtek :) Az egész család ott táncolt idióta lépésekkel a kis sráccal, amikor sikerült, és egy pár ilyen alkalom után teljesen természetessé vált, hogy ott kell elvégeznie dolgát :)

Az édesanyák biztos tudják mi az a dolog, amin jót nevet a gyermekük, és amivel ösztönözni lehet. Náluk a bátyó és a pingvin tánc volt az! :)

2009. márc. 15. 21:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem persze erőltetni nem szabad!Mi már beigértünk neki mindent, kocsi ajándék amit el lehet képzelni! Inkább nem kell neki! De mikor egyszer sikerült neki múlt nyáron akkor mi is levágtuk a táncot örömujjongást kapott ajándékot is! De másnap már megint nem volt hajlandó bele kakilni! Igaz a pisilés is nehezen ment, de ezzel már nem tudok mit kezdeni! Még ebben a mesében bízok majd!:)
2009. márc. 16. 16:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Meg van a mese, csak ajánlani tudom mindenkinek aki most áll a dolog előtt!Nagyon tetszik a gyerkőcnek, de még nincs eredmény!:)De hátha...
2009. márc. 22. 15:43
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia, tőle megkérdezted miért nem akar bilibe ill. wc-be kakilni? Nekem még csak 16 hós a fiam, ő szívesen kakil, pisil bilibe, de ő még nem tud szólni hogy kell neki.
2009. márc. 22. 21:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia! Engem az érdekelne,hogy milyen gyakori, és milyen az állaga.Ne ijedj meg nem ez a perverzitásom,csak nekem nagyon

rossz tapasztalatom van."Nyertem "két fiút a férjemmel ,mind a kettőnél komoly gondok vannak a kakilással,ami hétköznapi székrekedéssel indult kb.1,5 éves korukban.Most is gyakran a nadrágba ürítenek (10,16 évesek).

2009. márc. 23. 15:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Meg kérdeztem már tőle, hogy miért nem, de nincs konkrét válasz! Csak, mert nem! Eddig minden gondját ki tudtam deríteni, de ezt nem akarja elmondani, hogy miért nem! Mert itt biztos van valami a háttérben! Amúgy nem szorulásos, nem hasmenős teljesen normálisan kakil! De nagyon szégyenlős amúgy! Ha pelusba kakil is félrevonul, elbújik egy sarokba! Már mondtam neki azt is, hogy a bilit vigyük oda nem látja senki, de akkor sem! A pisiléssel semmi gond, pisil előttünk is bilibe is mag a wc-be is! De a nagydolog?! Tanácstalan vagyok...
2009. márc. 25. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!