Megkésett mozgásfejlődéssel kapcsolatban írjon, akinek hasonló problémája volt. Ha letapadtak, beszűkültek az izmok, vajon mikor várható eredmény?
Figyelt kérdés
Kislányom 9,5 hónapos, most kezdtük el a Dévény gyógytornát, mert még nem állt négykézlábra, nem kúszik, nem mászik. A háziorvos és a neurológus szerinte semmi baja, a szomatopedagógus és a Dévény gyógytornásznak eltérő a véleménye, de biztatást egyiktől sem kapok. Nagyon várom, kinek milyen tapasztalatai vannak.2011. ápr. 3. 22:31
11/15 anonim válasza:
A dévényesekkel nekem pedig az a tapasztalatom, hogy mi nagyon hamar megtudtuk, hogy baj van, így hamar dévényes masszőrhöz kerültünk. Több, mint 8 hónap heti 2x1 órás kezelés után (pontosabban alatt) közölte, hogy az én gyerekem egyébként beletartozik abba a 20-25%-ba, akin nem tud segíteni a dévény masszázs. Tudni kell, hogy az én gyerekem feszes. Most a Petőbe jár oviba, azt kell, hogy mondjam, neki lett kitalálva. Azt viszont én is sérelmezem a mai napig, hogy soha senki egy szóval nem mondta (merte elmondani?), hogy mi várható, pedig az ilyen fejlesztő helyeken látható gyerekeket elnézve elég egyértelmű az út, a kérdés max a súlyosság foka lehet.
12/15 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnálom, hogy nektek is ilyen problémátok van. Én még mindig nem tudom, hogy konkrétan mi is a baj nálunk, a szomatopedagógus azt mondja, beszűkültek a csípőizmai, a Dévény gyógytornász azt mondja, hogy inkább lazák, és a hátizomzata van letapadva. A neurológus és a háziorvos szerint nincs baja. Nem tudom, hogy egyáltalán van-e olyan hely, ahol meg tudják állapítani mi is a gond, és erre mi a legjobb kezelés. Az idő meg megy. Úgy látom, elég sok gyereket érint az izomtónus zavar, szűkület, lazaság. Nem tudom, ennek mi lehet az oka. Nálatok hogy derült ki, és mikor, hogy valami nincs rendben?
2011. ápr. 11. 08:43
13/15 anonim válasza:
Nálunk 3 hónaposan került haza kislány, olyan nyaki izomletapadással, hogy mi sem tudtuk elfordítani a fejét. Agyvérzéssel, oxigénhiányosan született. Most lesz két éves és még mindig nem áll négykézlábra (genetikai problémája miatt nagyon vékonyka, gyönge). Mi nem a Dévényt, hanem a Katona féle tornát választottuk. Nagyon szépen feljlődött. Lépeget, de négykézlábra nem akar állni. Már alig kell fogni a kezét. Nagyon jó tornásznőt választottunk, hálás vagyok neki. Szerintem szép eredményeket értünk el.
14/15 anonim válasza:
Az én kislányom oxigénhiánnyal született,akkor a neurológus azt mondta semmi gond nincs,azt 5-6 hónapos volt amikor mondtam a gyerekorvosnak nem úgy mozog ahogy kéne,azt mondta ne hasonlítsam a nagyobbikhoz nagy baba nincs gond csak lusta majd egy évesen meglátjuk mi lesz.egy évessen ugyan ezt mondta hogy nincs gond pedig nem tudott felülni hasról visszafordulni mászni felállni,szinte csak feküdt...akkor berágtam és elvittem fejlődésneurólóguhoz aki ajánlott konduktort 4 hónap keserves munka kezdődött,azért volt keserves mert neki is levolt tapadva az izomzata és megrövidültek a szalagjai térdalatt szinte nem is volt,nagyon fájdalmas volt neki és lelkileg nekem is a torna,de minden nap 1 órát tornáztunk,4 hónap múlva önnálóan ment.csak sajnos nálunk kiderült hogy pszihés fejlődési zavar is van azt mondják ez is a mozgással függ össze,most szenzomotoros tornára járunk már öt éves a mozgással nincs gond csak az idegrendszer érésével,nagyon okos,csak nem kommunikál a családon kívűl senkivel.én azt tanácsolom erre is figyelj mert minnél előbb elkezdik a fejlesztést (ha van ilyen gond)annál jobb...:)
15/15 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm, hogy írtál. Remélem minden rendben lesz nálatok. Nagyon kemény lehetett az a több hónapos torna. Időközben mi Dévény-tornára jártunk, 8 alkalommal voltunk. Pár alkalom után mászott, majd úgy láttam, hogy fejlődik magától, így mikor már kapaszkodva felhúzta magát, és lépegetett oldalra, nem vittem tovább tornára. 14 hónaposan indult el. Az ideggyógyász azt mondja, nem volt beteg. Hát olyan bizonytalan az ember, a szakemberek is mást mondanak. Remélem más gond nem lesz, bár kicsit visszahúzódó kislányom. Nálatok mikor derül ki ez a kommunikációs probléma? És láttok most fejlődést?Szia!
2012. jan. 30. 06:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!