MIt jelent az, hogy pl.2 éves és még nem beszél?
Figyelt kérdés
Egyáltalán nem mond semmit,vagy csak nem tudja magát kifejezni,de megnyilvánulása azért van...2009. febr. 22. 13:57
1/7 anonim válasza:
Nem akar semmi fontosat mondani. Nem nagy baj ha 2 évesen még nem beszél valaki. Általában a fiúk szoktak később megszólalni és dumálni, de kislányoknál is előfordul.
Szélsőséges esetben előfordulhat hallássérülés, vagy a beszélőszervek rendellenessége, bár utóbbi nagyrészét láthatja a gyerekorvos is.
Nem kell megijedni, sokat kell mesélni neki és az anyukának egész nap jártatni a száját és dumálni a gyerekhez.
2/7 anonim válasza:
Páromnál ilyen volt, azt jelentette hogy csak "babanyelven" beszélt, értelmes szavakat abszolút nem mondott. Folyamatosan szövegelt, de nem lehetett érteni. Majd 3 éves volt, mire rendes szavakat mondott.
3/7 anonim válasza:
Nálunk azt jelentette hogy csak pár egyszerű szót mondott: pl: apa, mama, baba de leginkább öööööö, de 2 hónapra rá meglódult a beszéde...
4/7 anonim válasza:
Ha a hallásával nincs probléma akkor csak lusta.
5/7 anonim válasza:
Én 3 éves koromig meg se nyekkentem. Azóta meg...:) (23 vagyok)
6/7 anonim válasza:
Kérem önt én is jártam így jártam a leggkisseb gyerekemmel és ez nagyon nagy baj higgye el minnél hamarabb specíális kezelés kelll!!%!!
7/7 anonim válasza:
Hehe énis pont 3 éves koromban kezdtem el beszélni o.O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!