Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » MIt jelent az, hogy pl.2 éves...

MIt jelent az, hogy pl.2 éves és még nem beszél?

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem mond semmit,vagy csak nem tudja magát kifejezni,de megnyilvánulása azért van...
2009. febr. 22. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem akar semmi fontosat mondani. Nem nagy baj ha 2 évesen még nem beszél valaki. Általában a fiúk szoktak később megszólalni és dumálni, de kislányoknál is előfordul.

Szélsőséges esetben előfordulhat hallássérülés, vagy a beszélőszervek rendellenessége, bár utóbbi nagyrészét láthatja a gyerekorvos is.

Nem kell megijedni, sokat kell mesélni neki és az anyukának egész nap jártatni a száját és dumálni a gyerekhez.

2009. febr. 22. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Páromnál ilyen volt, azt jelentette hogy csak "babanyelven" beszélt, értelmes szavakat abszolút nem mondott. Folyamatosan szövegelt, de nem lehetett érteni. Majd 3 éves volt, mire rendes szavakat mondott.
2009. febr. 22. 22:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk azt jelentette hogy csak pár egyszerű szót mondott: pl: apa, mama, baba de leginkább öööööö, de 2 hónapra rá meglódult a beszéde...
2009. febr. 23. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a hallásával nincs probléma akkor csak lusta.
2009. febr. 24. 13:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 3 éves koromig meg se nyekkentem. Azóta meg...:) (23 vagyok)
2009. febr. 26. 21:36
 6/7 anonim válasza:
29%
Kérem önt én is jártam így jártam a leggkisseb gyerekemmel és ez nagyon nagy baj higgye el minnél hamarabb specíális kezelés kelll!!%!!
2009. febr. 28. 23:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Hehe énis pont 3 éves koromban kezdtem el beszélni o.O
2009. dec. 25. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!