Bántalmazzák a gyereket?
Nem biztos, hogy a szülők bántják a gyereket, lehet, az iskolában az osztálytársak.
Nálunk a fiam járt olyan iskolába, ahol az osztályban ő volt az egyetlen fehér gyerek, bántották, csúfolták.
Folyton beteg volt, nem barátkozott, nem beszélt senkivel,éjszakánként félt, nem aludt.
Egyszer azután az igazgatónő feljelentett, el is akarták venni a gyereket, de elköltöztünk.
Másik iskola, a gyerek nem volt beteg, jól tanult, beszélt, barátkozott, amíg rá nem szálltak. Az osztály 70%-ban roma volt.
Verték, csúnyán beszéltek vele, nem volt barátja, a jegyei leromlottak, éjszaka csikorgatta a fogát. 3 x beszéltem az igazgatóval, az osztályfőnökkel, hogy próbáljuk megoldani a problémát, de nem voltak rá hajlandóak.
Új iskola, most a gyerek megint jól tanul,(9-ből 1 roma) szívesen megy suliba, nem beteg, jól alszik, de nem volt egyszerű megtalálni a problémát.
Ugyanis a gyerek nem beszélt róla, mert a tanárok azt mondták neki, hogy ő a hibás, ő meg nem akarta nekem sem elmondani, mert hátha én sem hiszek neki.
Ha tudod, próbáld rajzoltatni, mert a gyerekek sokszor nem beszélnek, csak a rajzok árulkodóak.
Szerintem biztosan. Fizikailag vagy lelkileg. Hogy az iskolában, vagy otthon, azt nem tudom. A rajzolás jó ötlet, hátha ki lehet deríteni belőle valamit.
Ha pedig az iskolában bántják, akkor beszélni kell a szülőkkel, hogy álljanak a sarkukra, és oldják meg a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!