Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Testvérféltékenységből tenné...

Testvérféltékenységből tenné a kisfiam mindezt?

Figyelt kérdés
Amíg anya eteti vagy pelenkázza a kisebbet a nagyobb képes filctollal összefirkálni az arcát,magára kenni apa borotvazseléjét (és anya arra ér oda,hogy a borotva a kezében van),anya sminkcuccait magára kenni és tönkretenni,kiszökni a házból télen rövidnadrágban és pólóban?Minden ajtót zárok már a házban ,nem engedem egyedül a kis 5 évesemet még wc-re sem.Felfedezési vágy,tapasztalni vágyás,vagy anya próbálgatása esetleg figyelemfelhívás testvérféltékenység miatt?
2011. febr. 27. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:

5 éves????????

Ahogy írtad, én inkább 2 évesnek gondoltam és azt mondtam volna, nem jó dolog, de majdnem természetes. De egy 5 évesnél? Én ennyi idősen már egyedül voltam otthon. Jó a gyerekem már nem éri el az akkori 5 évesek szintjét, így egyedül nem hagynám, de ilyeneket már ő sem csinál. Ez nem tapasztalatszerzés, hanem visszafejlődés egy kisgyerek színvonalára figyelemfelhívás céljából.

Valószínűleg kicsit elhanyagoltnak érzi magát és azért tesz ilyeneket. Többet kellene vele foglalkozni, korának megfelelően.

2011. febr. 27. 16:08
 2/6 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag minden őkörülötte forog,ennél többet már nem lehetne vele foglakoznunk.

Érdekes volt,hogy most délután is amíg etettem a kisebbet elszökött az alsó szintre és szétszedett egy fényképtartót a szekrényen,mikor odaértem elkezdte mondani az én szavaimmal,hogy "Jaj kisfiam mit csináltál, jó legyél,most jól tönkretetted,most anya mérges lett".

És továbbmondta"ugye anyu én rossz vagyok,nem is szeretsz?"

Olyan édes volt és nem is csinált nagy kárt,mert csak össze kellett rakni,nem törött el,de nem értem miért csinálja folyton ezeket a dolgokat,mintha szándékosan olyan elfoglaltságokat keresne amiket nem helyeselnék.

2011. febr. 27. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:

akkor nincs más, nagyon nagyon szeresd és sok türelmet, majd abbahagyja. Ő ezt a módját találta érzelmei kifejezésére. Persze mond el neki, nem rossz és nagyon szereted. Én ilyenkor azt mondom, mindenki csinál nem helyes dolgot, de ettől még senki nem lesz rossz. és persze hogy szeretem.

Ha rájön, nincs szükség ezekre, hogy felhívja magára a figyelmet, szerintem el fogja hagyni. esetleg bízz rá feladatokat, míg pelenkázol, hogy lefoglalja magát.

2011. febr. 27. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért csinálja mert megteheti mert nincs következmény. Ilyenkor meg kell büntetni nem jó ha aranyosnak találod.
2011. febr. 27. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, magáénak akarja újra a max. figyelmet, bármi áron.

Az enyém is mindent csinált, amivel a figyelem 99,999%-át magára vonta. Jellegzetesen ilyen rosszalkodásokat, csakhogy rá figyeljünk.

A pszichológus azt javasolta, hogy minden nap mindkét szülő töltsön csak vele akár 10-15 percnyi időt, ami tényleg csak az övé, és ezt szóvá is tesszük neki (látod MOST csak veled foglalkozom), de a többi időben felelősségteljes feladatokat kap (nagyfiúhoz méltókat, amihez bizony úgy is kell viselkedni), segítenie kell akár a testvére körül is, amit szintén verbalizálunk felé. Nagyfiú vagy segítened kell anyának.

Ha rosszfát tenne a tűzre, neki kell helyrehoznia.

Ja, és elbábozzuk neki a rosszalkodásait.

Nálunk jelentősen javult a helyzet, de törékeny az egyensúly.

2011. febr. 28. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó adta szerintem a legjobb választ.
2011. márc. 1. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!