Felhivott telefonon a fiam (13) osztalyfonoke hogy ne vigyen a gyerek tobbet szolot az iskolaba mert megkivanjak azok a gyerekek akik nem engedhetik meg maguknak, . Azt sem tudtam mit valaszoljak, szerintetek?
Na most egy szegény szemszögéből írok neked.
1, működj együtt az osztályfőnökkel, mert a gyerek issza meg a levét, DE
2, egyáltalán nem értek vele egyet.
Szegények vagyunk, sokmindent nem engedhetünk meg magunknak, most meg a svájcihitel miatt még inkább. Én úgy nevelem a gyereket, és mindig is mondom neki, h amit itthon kap, ami neki jut az mindennél jobb:) Már pici kora óta így van. Amikor sóvárgott egy csokiért amikor épp nem vehettük meg, mindig okosan elmagyaráztam neki, hogy anya itthon sokkal finomabbat fog csinálni, és be is btartottam. Ezt ő megszokta, és nem hisztizik a boltban semmiért, nem kéri el a másét. (persze biztos lesz cserebere idő is) Sokszor van hogy chipset eszik a többi gyerek, de ő már ügyet se vet rá, számára sokkal fontosabb dolgok vannak. nincs is itthon chips. Én inkább ugy vagyok ritkábban kap finomságot, de az minőségi. Pl nálunk a gyümi is finomság natur joghurttal. De cserébe nincs összevissza csokizás, meg chipszezés kólázás. Ő már ezt megsuokta, hosz születése óta ebben nevelkedik. Szerintem megkap mindent, de nálunk a "minden" az egészségeset jelenti.
Van egy barátnőm hasonló körülmények között, ő megveszi a "szegény" gyereknek a szennyet, mert hát neki is kell, na ne is mondjam hogy az ő gyereke tényleg minden jobbat elkíván, tegyük fel a szőlőt is elkívánná. Az enyém nem, hisz megveszem neki ha akciós, mert egyéb számomra szennyet nem eszik. És én nem panaszkodok, ellenben a barátnőmmel. Hisz ő azt hiszi amikor megveszem a gyümölcsöt, hogy nekünk milyen jól megy. Pedig NEM! Csak ésszel csinálom.
Szóval sajnálom a helyzetet, tényleg egyen a gyerek otthon szőlőt, mert sajnos ha kiállsz az igazad mellett ő jár pórul.
Oké, kell a gyümölcs, van akinek telik rá, van, akinek otthon terem, de feltétlenül az iskolában kell ennie a gyereknek?
Komolyan mondom, olvasgatom a válaszokat és a két éves dackorszakos hisztije semmi ehhez képest, amit állítólag felnőtt emberek művelnek itt.
Megkért a tanítónő, ne vigyen szőlőt a gyerek az iskolába, most ez a nagy kérés, amit nem lehet teljesíteni?
Sőt inkább csak azért is vigyen szőlőt a gyerek, nehogy már a tanár kérhessen valamit és egy szülő szó nélkül teljesítse. Pláne egy ilyen jelentéktelen apróság. Egyen a gyerek szőlőt otthon uzsonnára vagy iskola után.
Komolyan nem értem, mit kell ezen problémázni. Miért nem lehet azt mondani egy tanárnak, rendben, köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet erre, legközelebb gondolok rá és nem visz a gyerekem szőlőt.
És azt meg halkan jegyzem, milyen embert nevelhet az ilyen szülő a gyerekéből, akitől felnőttként nem lehet ennyit kérni. Jó mondjuk nap, mint nap látom milyenek a 13 évesek, de ilyen szülők mellett egy percig nem csodálkozom.
Ha úgy érzed, akkor neked is. Egyébként nem neked. Tudod a mondást, akinek nem inge ne vegye magára.
Neked csak annyit írtam, ha az én gyerekemmel történne, odafigyelnék rá és nem vinne olyat az iskolába, amit a szegényebbek megkívánhatnak. Ennyi, nem kell ebből ügyet csinálni. És ezt mondtam volna a tanárnőnek is, erre nem gondoltam, majd odafigyelek erre a jővőben. Viszonthallásra.
Februárban a szőlő nem idénygyümölcs, ha már gyümölcsöt akar vinni valaki, akkor vigyen idénygyümölcsöt és az talán tartalmaz vitamint, de én ebben sem vagyok biztos, hiszen ezeket a gyümölcsöket zölden szedik és vegyszerrel érlelik. Mert Magyarországon tél van, nemigen terem még a te kiskertedben sem semmi, amit a nap érlel és leszedheted.
Egyébként pedig be ne magyarázd már, hogy februárban valaki a vitaminok miatt eszik gyümölcsöt. Abban a szőlőben, amit ilyenkor kapsz egy nagyáruházban tudod mi van? Vegyszerek minden mennyiségben, de vitamin egy szem sem. Mondjuk eleve nem ad ilyet a gyerekének az a szülő, aki kicsit is foglalkozik a gyereke egészségével. Úgyhogy ez nem egy jó érv a februári szőlővel kapcsolatosan.
Inkább már a csoki, ha csak ekettő jöhet szóba tízóraiként februárban a szőlő vagy a csoki.
Hát akkor ne vigyen, ne vitázzatok az ofővel, jobb rendben tartani a kapcsolatot :)
Amúgy meg személyes véleményem, hogy hát nehogy már ne lehessen retek szőlőt vinni az osztályba.
Nálunk is voltak szegényebbek, mindenhol vannak.
Vajon képes lett volna a fiad ofője lerángatni rólam a 30 000-es Retro kabátomat, hogy ez etikátlan a többivel szemben, hogy én ilyen kabátban járok?
Vagy megtiltanák hogy iPhone-nal járjak suliba?
-.- könyörgöm, sajnálom, de ilyen az élet. Ha nem az iskolában akkor majd a tvben/ utcán/ buszon találkozik mással - akár velem - és majd ott látja hogy milyen különbségek vannak.
Tehát ez a kérés nekem hányadék alapvetően, mivel az egész olyan mesterkélt és ál.
Vajon mi lesz a következő? Jujj, nehogy Herlitz 24 db-os ceruzát vigyen a gyerek, vagy Rotring márkájú töltőtollat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!