Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak egy "pszichopata...

Mit csináljak egy "pszichopata" gyerekkel?! Valaki segítsen, mert kifogytam az ötletekből!

Figyelt kérdés

A fiam 13 éves. Állandóan, ok nélkül hazudik. Nem hajlandó tanulni, feladatait elvégezni. Iskolát váltottunk, reméltük, hogy az majd legalább javít a helyzeten. De nem.

Agresszív, ha azt hiszi nem látom belerúg a kutyába, macskába.

Mintha nem látna a tettei következményét, csak az azonnali dolgok számítanak. (Ha választhat, hogy 1 kocka csoki most, vagy egy tábla holnap, a mostani kockát választja). Sokszor az az érzésem, hogy nem is képes mélyebb érzelmekre, nincs bűntudata, legfeljebb fél a büntetéstől, de ez sem visszatartó erő.

Valamit nagyon elrontottam, de biztos, hogy nem azt, hogy nem szeretem eléggé. Nem tudom már mit csináljak.

Gondolom, kapni fogok hideget-meleget. De talán 1-2 használható tanácsot is.

2011. jan. 24. 18:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%

Nekme az egyik ismerősöm 11 éves és ellóg suliból,drogozik,cigizik...meg ilyenek..

Ő vele azt csinálták hogy szihologushoz jár és azanyja elkísériaz iskolába meg érte is megy meg nevelőnőt fogadtak hozáá.Nem engedik gépezni,és nemmehet sehowa már 2 hónapja.Normálisabb lett.

14/l

2011. jan. 30. 17:38
 12/15 anonim ***** válasza:
40%
Neked is kellene egy "szihológus"!
2011. jan. 30. 18:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Én meg depis vagyok, anyám meg nem veszi észre, de én el nem mondom neki... Am vidd a gyereked pszichomókushoz.
2011. jan. 31. 21:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Tényleg antiszociális (pszichopata) jellemvonások, de 18 éves kor alatt nem lehet személyiségzavart meghatározni. Nevelési tanácsadóba, pszichológushoz mindenesetre menjetek el, lehet, hogy tovább küldenek titeket pszichiáterhez, és nyugtatókat is kapni fog. Valamennyit értek a témához, mert a fiadhoz hasonló problémás srácoknak tartok foglalkozásokat, illetve van, hogy "rosszabbaknak", mert már javitóban/börtönben is voltk. Amit én tudok tanácsolni: Keményen kell fogni, ez biztos. Én azt tanácsolom próbáld minél inkább lekötni az idejét, ha nem tanul magától, tanulj vele, délutánonként pedig menjen sportolni, én valami küzdősportot ajánlok, hogy kiélhesse az agresszióra való hajlamát. Állits fel szabályokat, és légy következetes ezeket illetően. Nem tudom mekkora településen laktok, de nagyobb településeken szoktak szervezni a gyerekjóléti szolgálatok agresszió kezelő csoportokat, fiataloknak, érdemes lenne megkérdezni nálatok van e lehetőség ilyesmire.

Ne ird le őt, súlyos problémái vannak a gyereknek, amiket nem tud megoldani, valószinűleg valami gyerekkori trauma miatt lett ilyen. Az, hogy szerinted nem képes mélyebb érzelmekre, nagyon komoly vád, mégis csak egy 13 éves gyerekről van szó! Ahogy látom, te a sziveden viseled a sorsát, de semmit se irtál az apjáról. Van valaki aki betölti az apaszerepet az életében? Akár egy nagypapa, nagybácsi, vagy férfi tanár is megteszi. Ilyenkorban a fiú gyerekeknél ez rengeteget számit.

2011. febr. 1. 21:31
 15/15 anonim ***** válasza:
Kérdező,mi lett veletek?
2016. márc. 10. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!