Mit csináljak egy "pszichopata" gyerekkel?! Valaki segítsen, mert kifogytam az ötletekből!
A fiam 13 éves. Állandóan, ok nélkül hazudik. Nem hajlandó tanulni, feladatait elvégezni. Iskolát váltottunk, reméltük, hogy az majd legalább javít a helyzeten. De nem.
Agresszív, ha azt hiszi nem látom belerúg a kutyába, macskába.
Mintha nem látna a tettei következményét, csak az azonnali dolgok számítanak. (Ha választhat, hogy 1 kocka csoki most, vagy egy tábla holnap, a mostani kockát választja). Sokszor az az érzésem, hogy nem is képes mélyebb érzelmekre, nincs bűntudata, legfeljebb fél a büntetéstől, de ez sem visszatartó erő.
Valamit nagyon elrontottam, de biztos, hogy nem azt, hogy nem szeretem eléggé. Nem tudom már mit csináljak.
Gondolom, kapni fogok hideget-meleget. De talán 1-2 használható tanácsot is.
Nem lehet, hogy bántják az iskolában, nem lehet elnyomva?
Sok esetben azok bántják az állatokat, akik csak a gyengébbektől nem félnek, azt a frusztrációt élik ki, amit ők is kapnak. Vagy esetleg valami nagyon nagy fájdalom érte, amiről nem beszél, s regresszálódott (Visszaesik egy fokkal a fejlődésben).
Én gyógypedagógus vagyok,és bár nincs nagy szakmai múltam, de azt javaslom mindenképpen vidd el nevelési tanácsadóba.Egyébként a tünetek valóban viselkedészavarra utalnak, ezért most leírom neked ennek a hivatalos meghatározását, ez alapján talán te is el tudod dönteni, hogy viselkedészavaros-e a gyereked, vagy sem.
A viselkedési zavar
Olyan viselkedés olyan visszatérő és állandósuló mintája, amelyben mások jogait, vagy azéletkornak megfelelő fontosabb szociális normákat és szabályokat megszegik. Az alábbi kritériumokból legalább 3 van jelen az elmúlt 12 hónaban és legalább 1 az elmúlt 6 hónapban:
Emberek és állatok iránti agresszió
1. gyakran terrorizál, fenyeget, vagy megfélemlít másokat
2. gyakran kezdeményez verekedést
3.olyan fegyvert használ, amely komoly fizikai sérülést okozhat másoknak
4. fizikailag kegyetlen másokkal
5. fizikailag kegyetlen állatokkal
6.rablótámadásokban vesz részt
7.valaki mást szexuális tevékenységre kényszerít
Vagyonrongálás
8. szándékosan résztvesz olyan gyújtogatásban, amelynek célja komoly kár okozása
9. szándékosan károsítja mások tulajdonát
10. betör valaki házába, autót feltör
11.gyakran hazudozik előnyök, vagy tárgyak megszerzése érdekében, vagy a felelősségrevonás elkerülésére
12. ellop nem olcsó dolgokat, annélkül, hogy szembekerülne az áldozattal
Szabályok súlyos megsértése
13.gyakran kimarad éjszakára a szülői tiltás ellenére, már 13 éves kora előtt
14.a szülői otthonban élve, éjszaka elrohan otthonról (Legalább kétszer, vagy egyszer, de hosszú ideig nem tér vissza)
15. gyakran elcsavarog az iskolából, már 13 éves kora előtt
a rossz dolgokért gondolom nem állítottad sarokba kiskorában vagy megpofoztad vagy elbeszélgettél vele, ugye?
ha így lett volna tudná ki az "úr" a háznál.
Most sem késő: szabj ki büntetéseket- nem találkozhat a barátaival, ha ezt+ezt csinálja. Előbb meg kell ígérned, hogy hetente talizhat velük. Ez bevált. Remélem nálad is :) 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!