Mikor, hol romlanak el a gyerekek?
Lehet, hogy le fogtok szavazni, de elmondanám a saját példámat. 13 éves lány vagyok... Kb. 3 hónapja kerültem "normális" szülőkhöz, előtte apám nevelt. Borzasztó volt... Lelkileg és testileg is megterhelő volt, mindig ideges volt, ivott, vert, a dühét rajtam töltötte ki, de igazán sosem foglalkozott velem. Minden meg volt tiltva, gyakran bezárt, barátaim sem lehettek. Egy idő után elkezdett nőzni, gyakran nem volt otthon, akár éjszakákat sem, és ilyenkor én sem. Innentől minden "szabad" volt. "Barátkoztam", pasiztam... Rossz társaságba keveredtem, egy iskolámból ki is rúgtak, szűz sem vagyok már, amit nagyon, de nagyon megbántam... Rendszeresen ittunk is, amit a korom ellenére úgy gondolok, hogy abnormális dolog ennyi idősen... A suliban rossz hírem van, lenéznek, innen nincsenek barátaim sem. Most megyek úgy iskolába, és úgy érzem, kezdek rendeződni. Hozzáteszem, a koromnál mind testileg, mind lelkileg érettebb vagyok. Ha ez számít valamit.
Lehet, hogy valakit túlságosan babusgattak, elkényeztettek, vagy éppen az ami az én esetemben. De nem minden a szülőn múlik. Ismertem olyat, akinek remek családi helyzete volt, és mégis... Talán a társaság, és a megfelelniakarás miatt.
a rendszer egyszerűen nem foglalkozik a neveltetéssel, a "szabad" és "liberális" nevelés meg elveszi a szülők és tanárok tekintélyét, mert a gyerekbe azt öntik, hogy "ő egy egyéniség", "neki szabad mindent", "élvezze az életét", "csak magaddal törődj". a gyereknek mindenféle jogokat adnak (pl van olyan iskola ahol a tanár NEM SZÓLHAT RÁ A GYEREKRE MERT SÉRTI A JOGAIT!!!)
nagyon fontos az otthoni nevelés, de az egész társadalom hanyatlik sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!