Óvodába szoktatásra ki tud jó ötletet?
mi történt?
Ez nem jó dolog... szerintem, üljetek le vele, magyarázzátok el, hogy ez nem olyan, nem minden óvoda olyan... kössetek kompromisszumot, hogy bemész vele az oviba, ott is maradsz vele, és ha nem tetszik neki, akkor nem kell menni... Aztán persze egyeztessetek az óvónőkkel, hogy mi történt... ők segíthetnek... vagy ha van egy jó barátja/barátnője akkor könnyebben menne ez is...
Szerintem ha van lehetőség váltsatok ovit.
Igaz én 16 éves vagyok de ha velem történt volna az oviban ilyen én se szerettem volna odajárni.
Nálunk ilyesmi sose fordult elő,ezért mindig szerettem az ovit:)
Még az a jó,hogy csak idén lesz ovi köteles,csak hát így,Hogy már utálja,hiába más ovi is lenne.
Azonnal kiírattuk mikor ez történt,de a sérelmén nem változtat.
Esetleg egy másik ovi ahol rugalmasabb a vezetés. Kicsit ott maraddsz de csak a háttérbe lássa hogy ott vagy akkor megnyugszik és rávetti magát az új játékokra.
Pont azért lenne muszály kicsit erőltetni hogy ne a rossz emlékekkel kösse össze a közöségbe járást.
Nézd nem értem, ha ott voltál, akkor hogyan és miért rángatta meg a dada a gyereket? Miért nem mentél el és nézted meg milyenek az óvodai dolgozók előtte és kérdeztél utána, hogy milyen ez az ovi. Mert ha ilyen a dada, akkor be sem lett volna szabad iratnod.
Vagy otthagynod második nap.
És abban is igaza van a vezetőnek, minél rövidebb a beszoktatás, annál könnyebben megy a dolog. És ha sír, akkor abbahagyja. Igazán az számít, mit csinál miután ott hagyod és milyen hangulatban jön ki az oviból. Látok olyan nagycsoportost a mi ovinkban, aki sírva megy be a csoportba, pedig 4 éve odajár. Mert ha a gyereken múlik, akkor ott ülsz vele egész évben.
Szerintem nemcsak az ovi, hanem te is elrontottad, nem készültetek fel rendesen mi várható, mire számítson és ettől rémült meg.
Próbálj rendes ovit keresni, megbízható óvónőkkel, vannak nyílt napok, járd körbe az összes szóba jöhetőt, beszélgess szülőkkel, tájékozódj. És vidd el a gyereket is ismerkedésre, és beszéljétek át a dolgot töviről-hegyire. És akkor menni fog.
Szerinted ha ottvagyok akkor csak úgy hagyom,hogy rángassa a gyerekem?Az első nap bentvoltunk vele,másnap már otthagytuk kicsit addig nem is voltunk az oviban(délutánig) és amikor visszamentünk akkor szólt a gyerek.
Erre a dada meg mondta,hogy Ő nem Ő nem tett semmit,utána meg már kezdte beismerni,mikor mentünk a vezetőségre,hogy akkor hogy is van.Tájékozódni meg nem lehet előre nagyon az oviról mert kerületen bellül mindenkinek megvan szabva hogy hova kell járnia.Nagyon ritka eset,,hogy valakit máshova felszenek mert telítettek az ovik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!