Mivel húzott fel legjobban a gyermeked amiért el is paskoltad?
Kapott a fenekére,mert mire beértem a fürdőszobából reggel, totál levetkőzött, közben be volt kakilva...győztem minden letörölgetni.
Aztán az új mánia felmászni az íróasztalra, és ott játszani. Mikor már 10-szer levettem, és csak mászott volna megint, akkor kapott a fenekére egyet, többet nem mászott fel.
2 éves kisfiú
egyetlenegyszer volt, hogy ráütöttem a kezére. de akkor más miatt nagyon feszült periódus volt az életemben. szóval sétáltunk, 15 hónapos volt, és sok pocsolya volt, akkor ő már nagyon ügyesen tudta hogy csak csizmában lehet pocsoláyba lépni és belenyúlni meg nem lehet. erre fogja lehajol és közben kaján pofával néz rám, mondom nem rakod bele a kezed, ugye? erre puff belemeríti, és közben néz rám diadalmasan. na akkor rácsaptam a kezére dühömben. azóta többször volt hogy agyoncsaptam volna legszívesebben (már 2 éves is elmúlt, dackorszak van), de nem ütöttem rá azóta....
amúgy sok esetben olyanért kapnak a gyerekek, ami igazából nem az ő hibájuk. pl. az utolsó válaszoló, nem akarom bántani, de ha a gyerek nem 100%-ban megbízható, akkor én nem indulnék el vele babakocsival + kismotorral, pláne ha villamos , forgalmas út van a közelben, akkor édes kicsim, jössz mellettem és fogod a kezem. ilen kicsi, még ha elméletben tudja is hogy nem szabad lemenni az úttestről, "viccből" bármikor bekattanhat. pl. az én kislányom is nagyon jól tudja hogy nem megyünk le a kismotorrla a járdáról, és ha úttesten kelünk át, akkor megállunk leszállunk stb. de 10 esetből ez 9x van csak így. a maradék 1...szóval nagyon résen kell lenni, és ha itt baj van és dühös a szülő, inkább magára legyen dühös. persze valahogy jelezni kell a ygereknek hogy ez marhára helytelen dolog volt, de inkább megakadályozni kell z ilyen helyzeteket, mint később orvosolni (ha lehet egyáltalán).
de ez csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, nem szándékozom vitatkozni errl senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!