Tinik és ex-rosszgyerekek! Nektek mi jár (T) a fejetekben, mikor nem fogadtok szót a szüleiteknek? Miért kell direkt azt tennie egy gyereknek, amit tiltanak?
Én soha nem voltam ilyen gyerek, viszonylag szófogadó gyerek, jó tanuló, nem balhés, nem cigizős-piálós, nem pasizós gyerek és kamasz voltam, egyszerűen nem értem az ilyen viselkedést mi motiválja.
A napnál is világosabb, hogy ami ezerszer bajt okozott számára, az ezeregyedszerre is, nem véletlen, hogy tilos.
Nem csak tiltunk, mindig indokoljuk, elmagyarázzuk, miért szolgálja az ő érdekét, hogy akkor majd megbízunk benne, több szabadságot kaphat ő is............. a végtelenségig.
Azt látjuk, hogy a dumát unja, de foganatja még nincs.
Volt valaki ilyen gyerekként?
Mire gondolt ilyenkor? Miért, miért, miért???
:,(
Sajnos, egyet értek... a szülők nem látnak bele a tinik fejébe... Én sem merek mindent megosztani, csak a barátaimmal... A tiltásról annyit, hogy én sem szeretem, ha megmondják, hogy mit tegyek, mit ne... persze tudom, hogy mit nem szabad, és tudom a határokat, sosem szegem meg azokat, de ha "csesztetnek" akkor képes vagyok ellenkezni...
Hagyni kell... persze, komolyabb bajoknál, mint pl drog, cigi, alkohol... azoknál nem árt egy rendes, komoly beszélgetés... De meg kell érteni, hogy minden tini nehéz időn megy keresztül... Most keressük, hogy kik vagyunk, és mit akarunk kezdeni az életünkkel. Szerelmi csalódások, iskola, vizsgák... Mind-mind terheket raknak ránk, és ilyenkor az hiányzik a legkevésbé, hogy a szülő hajtogassa a dolgait... Persze, ha vad, éjszakába nyúló bulizásba kezdene a gyerek, a feszültség levezetése miatt, az nem jó dolog, annak is meg van az ideje...
Bízz abban, hogy mindent megtanítottál neki, amit lehet... Inkább légy közvetlen, és ajánld fel, hogy bármikor szívesen meghallgatod... Lányod, vagy fiad van? A lányok jobban megnyílnak... érzékenyebbek... Én is indulatosabb vagyok a havibajoknál, és érzékenyen érint minden...
Már a tinik is önálló életet élnek, tiszteletben kell tartani...
Adj teret a gyereknek, de ha bajba kerülne (nagyon komoly bajba) ne hagyd figyelem nélkül... ha a beszélgetés nem segít, fordulj szakemberhez...
(L, 18)
:S Nem tiniről van szó, hanem kisiskolásról, és tényleg nem látok a fejébe.
Nem értem, ha valamit megtiltok, miért kell feszt kipróbálni, hogy tényleg baj lesz-e belőle. Ide érte azt is, hogy pl. az úton nem kéne a forgalommal szemben biciklizni. Naná, hogy kipróbálja, és elkönyveli, hogy az nem is veszélyes, mert épp semmi baja nem lett. Elvettük a biciklit, de nem érti, miért.
A szakember se tud mit csinálni, csak tele akarja tömni gyógyszerekkel, azt meg mi nem akarjuk.
Ez csak egy példa, órákig lehetne sorolni.
Azért kérdeztem tiniket is, hátha jobban emlékeznek az ilyenre, mit miért tettek/ nem tettek pár évvel ezelőtt.
Nem csak velünk, szülőkkel, senkivel nem fogad szót, gond van iskolában, nagyiknál, ismerősöknél, aki legutóbb elvitte nyaralni, "na majd én megmutatom, hogy meg lehet nevelni" felkiáltással, két nap múlva sírva hozta vissza, hogy olyan fáradt, mintha más gyerekkel két hétig lett volna. :(((
ez esetben... szerintem valami komolyabb gond van...
Első olvasásra úgy tűnhet, hogy csak ellent mond, mert "miért is csináljam azt, amit anya mond"
De az is lehet, hogy nem ártana elbeszélgetni egy pszichológussal... A gyógyszerek tényleg nem jó ötlet...
De nem árthat egy alap elbeszélés a pszichológussal, iskola orvossal, hogy miért is mond ellent, és csinálja azt amit nem kéne... lehet csak szimpla ellenkezés... de ez a biciklis dolog, veszélyes is... vegyétek komolyan!
Én sem vagyok gyógyszer párti de vannak olyan pszichés betegségek amelyek abból adódnak, hogy az agy kémiai egyensúlya felborult és sajnos kell hozzá a gyógyszer.
Nevelési tanácsadóban nem jártatok még?Én voltam a lányommal és neki ,nekünk nagyon bevált!
Talán ha kipróbálnád, hogy ráhagyod a dolgokat és rájönne, hogy hiába ellenkezik veletek senkit nem érdekel.Persze nem arra gondolok ami az életébe kerülhet!Én még emlékezem a tini koromra és ami előtte volt.Én is úgy éreztem,hogy engem senki nem ért meg.
Mert sokszor olyanokról beszélnek le minket amiket ők is csináltak és tudták h jó... Sok fa*zsággal tömik az agyunk pl.: a vizipipa ugyanaz mint a cigi.. Erre én: hát k*rvára nem :) muter: de az és kész.
Ezt mindenki utálja h nincs semminek konkrét oka, csak mert NEM
Előző vok
Meg azt se tudják mi van velem és ahoz képest még is ők akarják jobban tudni h nekem mi a jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!