Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehetnék, hogy aludjon?

Mit tehetnék, hogy aludjon?

Figyelt kérdés
Babám már fél éves,de még egyszer sem aludta át az éjszakát!Nagyon nehezen alszik el és napközben max 30 percet alszik és max 2 alszik el!Éjjel pedig másfél két óránként felkel sírva és csak a cicin alszik vissza!Már nagyon fáradtak vagyunk a párommal!Neki sem jó,hogy se nappal se éjjel nem alszik és nekünk sem!Van valakinek valami jó tanácsa?
2011. jan. 5. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Fiam most 20 hónapos, 18 hónaposan aludta át az első éjszakát, mostanában több ilyen éjszaka is volt.

Első félévben jobban aludt, mint a másodikban... hátha nálatok nem így lesz.

Kiakadásom után az segített, hogy elfogadtam, hogy ő ilyen "rosszalvó" és én alkalmazkodtam hozzá.

Nappal egyik alvása kint kocsiban (jobb időben vittem magammal olvasnivalót:), másik alvása itthon, hátamra kötöttem kendőben vagy mei tai-ban.

Éjjel pedig szoptattam, amikor kérte, én félálomban voltam, és rögtön aludtunk tovább.

15 hónapos korában, 2-3 éjszaka alatt elhagytuk az éjszakai szopikat- szóval nem szoktatod örökre az ágyadba!

2011. jan. 5. 14:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hosszabban böfiztetni, mint eddig. Az unokámnál javasolta a gyerekorvos és bevált. De azt is próbálhatod, hogy becsavarod egy puha takaróba, mint egy múmiát :))) A lányom csinálta, ha nem látom, nem hiszem el: mint akit hipnotizáltak, 5 perc múlva aludt a bébi.
2011. jan. 5. 17:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Mi már mindent próbáltunk,de semmi!most a természet gyógyászon gondolkozom!Valamit tennünk kell,mert így senkinek sem jó!:(
2011. jan. 5. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem amig szopik, nem lesz javulás:( amig a ciciden lógva nyugszik meg, éjjel is gondolom csak cumizik rajtad, nem eszik órànként, nem hiszem, hogy jobb lesz:( nem gondolkodtál a leválasztáson? Bőven elegett szopott, le a kalappal a kitartásod elött. De a babád anya-cici-függő. Te vagy a vilàg legjobb cumija.
2011. jan. 6. 09:06
 5/9 anonim ***** válasza:
13 hónapos a fiam,még mindig nem alussza át az éjszakát,nappal 1x1 órát alszik,éjjel minimum 3x ébred.mindent kipróbáltam,semmi nem vált be.ő ilyen és kész.remélem,lesz még jobb is.
2011. jan. 9. 16:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Az egyetlen tanácsom, hogy legyél türelmesebb! Sokkal, de sokkal türelmesebb!

Ahogy olvasod a többi válaszban is, a kicsik nagyrésze másfél-két éves korukban (vagy még később) jutnak csak el oda, hogy átaludjanak egy teljes éjszakát. Neki ez így jó. Neked elhiszem, hogy nem...dehát ez van.

Amúgy az én kisfiam is csak 26 hónaposan aludt át egy éjszakát. Másnap reggel apával pezsgőt bontva, ünnepelve kezdtük a napot :)

2011. jan. 13. 12:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 6 HETES kora óta végig alussza az éjszakát. Vacsorára valami táplálóbbat még nem próbáltál?

Pl. egy kis tápszerből darakását főzni? Csokival a tetején! Nálunk bejön,5 hónapos kora óta 2-3 naponta ez a vacsi. Próbáld ki. Nagyon laktató,és utána nyugodtan alszik a Baba.

2011. jan. 17. 14:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Baby desszertet próbáltam már neki,de semmi!Tele eszi magát és van mikor bukik is!Nála nem segít a jólakás sem!:(
2011. jan. 27. 21:35
 9/9 anonim válasza:

Sziasztok!

A kislanyom 3 hetes kora ota (kb) alussza vegig az ejszakat. A kisfiam most 2 honapos kora ota elott kezdte az ejszakakat vegigaludni. Neha fel kell kelni hozza, de enni csak hajnalban vagy reggel eszik.

Reszben mazli, reszben tudatos. Tobb osszetevos a dolog.

Egyreszt mindketten reszben tapszeresek voltak, a kissrac mar teljesen az. Azt vettuk eszre, hogy az anyatej egyszeruen nem volt eleg nekik...

Naszoval, a kislany 3 hetes kora ota alvasa mazli. Azert semmit sem tettunk... este amikor mar nem volt tejcsi akkor kapott tapszert, lehet ettol kezdett el jobban aludni.

A kissracnal meg egyik ejjel atvallaltam a felkelos szerepet es atkoltoztunk a masik szobaba, hogy Anya tudjon aludni (ami nem jott ossze mert a kislany akkor ejjel ketszer kelt fel...). Akkor jutott eszembe az otlet, hogy amikor felebred es nem sir, hogy ehes akkor szepen cumit rakok a szajaba. Ha visszaalszik, akkor jo, ha nem akkor ehesebb mint almosabb es kap kajat. Este 6kor evett, utana meg hajnal 5kor. Addig kb masfel orankent felkelt. 2-3 het alatt eljutottunk odaig, hogy mar altalaban atalussza az ejszakat.

Miert kel fel a gyerek?

Mert ehes, mert az anyatej csak 3 orara eleg neki maximum.

Ejszakara, tessek megprobalni adni neki valami taplalobbat. Kitartoan, mert ez nem egyik naprol a masikra alakul ki. Akar tessek cumiztatni is, ha csak nyuszog es csak a sirasra adni neki enni.

Nappali alvas: fel eves koraban mar kinovi szerintem a masfel oras alvasi-ebrenleti periodusokat, szoval az nem megoldas. Ott a napirend a lenyeg es mint mindenben a kovetkezetesseg. Gondolom este az altatas is nehez meg napkozben is. Tessek kovetkezetesen eljarni es csak kiveteles esetekben (betegseg) elterni a szokasoktol.

Allitolag amugy a nappali es ejszakai alvasok osszefuggesben vannak egymassal... gyakorlatilag viszont... volt, hogy a ket honapos fiam egesz delutan 1 orat aludt, es a kislanyom is10 honaposan elvolt 3*0,5 ora alvassal, ejszaka meg aludtak mint a bunda...

Szoval szerintem kajat a gyereknek:)

2011. febr. 1. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!