Dr Farkas Mária gyermek pszichológusról vélemény esetleg? Vagy ajánlanátok Pesten gyermek pszichológust? 20 hónapossal mennék.
Korai fejlesztő központban ajánlották, hogy vigyem el .
Az a problémám, hogy fél a gyerekektől, ez még oké is, de amikor találkozunk valakivel, nem beszélgethetek senkivel, mert elhúz onnan, ha nem megyek ,hisztizik.
Teljesen ki akar sajátítani magának, ezért szeretném szakember tanácsát kikérni.
szia, első vagyok. én nem vagyok szakember, de mi is járunk jelenleg korai fejlesztőbe a kicsimmel (már 2009 október óta), van egy kis rálátásom a dolgokra. sztem nem gond , hogy fél a kisgyerekektől. az enyém a játszón mindig elkerüli (legalábbis nyáron még), ahol nagy a tumultus, nem szereti a tömeget egyszerűen. nem szereti, ha idegen kisgyerekek tapogatják, simogatják stb. de pl van egy barátnőm, az ő kisfia 8 hónappal fiatalabb mint a kislányom, és velük majdnem minden nap találkozunk, és vele pl. semmi baja. szóval a kicsim inkább az idegen helyzetektől fél. de ez nagyon sokat javult az elmúlt kb. fél év alatt. most már nem is mondanám, hogy fél, inkább csak gyanakvó, óvatos. ami sztem nem egy rossz tulajdonság, tekintve hogy milyen világot élünk. és ő is nagyon anyás, legjobban azt szereti, ha vele foglalkozok. bizony nem lehet mellette egy jót telefonálni, beszélgetni...de ez is változik, ahogy szép lassan rájön, hogy nem ő a világ közepe.
egyetértek azzal, aki azt írta, hogy te magad vagy ilyen kicsi korban a gyermeked legjobb pszichológusa. sok türelemmel, empátiával kell lenned iránta. és ami még szintén fontos, hogy a hisztinek nem szabad engedni. 20 hónaposan már képes rá, hogy megértse, hogy néha más dolgod is van, ha ilyenkor hisztizik, hát szépen magyarázd el neki, hogy édesem, akkro is várnod kell kicsit. (bár nem tudom mennyire volt súlyos a problémátok, amivel a korai fejlesztőbe mentetek, szóval mindezzel együtt nem akarlak lebeszélni a pszichológusról).
az én kislányom 2 éves múlt most a napokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!