8 éves lányom elég problémás. Mit tegyek?
Szia!
Örülj ,hogy ilyeneket kér.Nem smink,puder,magassarkú és még lehetne bőven sorolni.
A tanulásos ,leckés időt semmiféleképpen nem másitanám meg.
A telefont teljesen jó dolognak tartom.Mert ha baj van az iskolában fellehet hivni anyut... Nekem volt olyan,hogy elestem és a sulimban a tanárt ez nem érdekelte.Állitolag tulreagáltam.Higgyétek el nem,nem kaptam levegőt.Azt hiszem,akkor pont nem volt nálam telefon,és kinlodtam...(bár lett volna nálam telefon!) Ez nagyon praktikus,nekem régóta van,és elengedhetetlennek tartom,hogy hogy ne legyen nálam.
A számitogép sem rossz,a suliban is lesz majd info.(bár még évek).Ha én nem gépeztem volna nem tudnék semmit. Meg oda kell gyakorlat.Természetesen mértékkel,szerintem egy nap 1 óra.Ahogy be akarja osztani a tanulás és az alvás között. Remélem segitettem. És a lányod ,sem fogja magát "börtönben" érezni.:) Alkudjatok ebben meg,és később több gépezés legyen ,hogyha többet tanul.:)
Sok sikert!
(saját vélemény,ki mit vél...) 13.L
A telefon szerintem nem korai! Tényleg hogyha baj van, akármi történhet vele:S egy telefon nem a világvége..:) csak a legrosszabb esetet vázolom, hogy miért lenne jó! egy kis régi telefon is jó lehet nem muszáj a full extrás!
a számitogéppel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy engedd neki ne éjjel nappal csak napi fél órát kb:)
és ha esetleg interneten járkálna akkor csinálj egy jelszót és ha látod hogy milyen oldalra szeretne femenni és te azt engeded, beirod a jelszót és kész:D
Szerintem nagyon jó ahogy neveled a gyermekedet. Még csak 17 éves vagyok, de én is elitélem, amikor egy szülő megengedi a 7-8 éves lányának, fiának, hogy telefonnal járkáljon, vagy órákon keresztül a számítógép előtt üljön.
Egy dolgot tudok tanácsolni a telefonnal kapcsolatban, hogy kösd a tanulmányi eredményéhez. Ha megmondod neki, hogyha 4 év végén meg lesz a kitűnő (nekem anno annak idején ez volt a követelmény és teljesítettem), akkor kaphat egy telefont.
Nyári szünet alatt padig napi 2 órát számítógépezhet. Iskola időben pedig 1 órát este 7-8-ig és utána alvás.
És amikor ezt elmondod neki, (vagy akármilyen konfliktus közben) úgy beszélj vele, mint egy felnőttel. Kezeld hasonlóan, mint a párodat. Ettől majd idősebbnek érzi magát és lehet, hogy a viselkedése is megváltozik.
A tanácsokat csak azért adom, mert az öcsémet majdnem én neveltem. A szüleink csak anyagilag támogattak. Egy lakásban laktunk, de el voltunk hanyagolva. Én voltam az idősebb és átvettem a nevelő szerepét. Ezeket a praktikákat használtam én is...
Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!