Van itt olyan aki 2 éves gyermekét elvitte gyermekét alvászavarral orvoshoz?
Lehet, meleg a szoba, túl szoros a pizsama, megéhezik, szomjas, utcai zaj zavarja, nappal túlörgi magát.
Nálunk a köv. változás történt: utált a rácsos ágyban aludni. Megfigyeltük, hogy nagyinál, ahol délben a földre vackoltunk neki, mert nem volt kiságy, úgy aludt, mint a bunda. Otthon kidobtuk a kiságyat, a matracát letettük a földre, arra hálózsák,1-2 párna, hogy ne guruljon le....már akár magától is bemegy, ha fáradt. Úgy látszik, utált ketreceben lenni, mert így szabadnak érzi magát.
Nem szeretném hozzászoktatni hogy mellette kelljen lenni alváskor.Már nagy hozzá.
Már 1,5 éves korától saját nagy ágya van.
Az éjszakai ordításokkal van a legnagyobb baj.:-(
Nem is azt gondoltam, hogy együtt aludjatok, de az ő szobájában, az ő ágyában, mellette ülve ringatod a meséddel álomba. Ez ha rendszerré válik, akkor nem kell 10 perc, s nyugalomban megy át álomba, mikor anya fogja a kezét.Ha éjszaka riad sírva, annak lehet félelem is az oka.
Később, ha nagyobb is megmaradhatnak ezek a csodálatos, nyugodt 10 percek, mikor már nem /csak/ mesélsz, hanem beszélgettek elalvás előtt.Én ki nem hagynám ezeket az intim perceket.Próbáld meg!
Hála istennek e téren semmilyen tapasztalatom nincs. Az én 13 hónapos lányom átalussza az éjszakát. Viszont úgy tudom, hogy Pesten a Madarász utcai Gyermekkórházban van alvás ambulancia, ahol alvászavarokkal, meg alvással kapcsolatos dolgokkal foglalkoznak. Ha ennyire nem normálisnak érzed a babád alvását, talán konzultálhatnál velük, ők esetleg kivizsgálják majd.
Ezt a linket találtam tőlük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!