Mit tegyek ha iskolában sokat sir a 7 éves, elsős, nagyon jól tanuló lányom?
Elég érzékeny lelkű,hamar elsirja magát,és pillanatok alatt túl is van rajta,ha nem kérdezgetik mi baja van stb.Utobbi időben ez már hisztis jellegű.Most jöttem fogadó óráról,mindenki maximálisan dicséri,csak ez a sirás...
Nem verjük,nem várjuk el hogy mindig minden 100% legyen(ő viszont elég maximalista magával).Ha csak beszélünk a sirásról már pityereg.Kicsi korától siroska,de ez az iskolában már nehezen elfogadható,zavarja a többieket is a kirohanásaival.
Az enyém fiú,és ugyan ilyen...:(
Maximalista,érzelgős,hirtelen nem tudja fékezni az érzelmeit,és indulatait,és nagyon jó tanuló.Alig foglalkozom vele itthon,mert nem akarom,hogy azt gondolja,hogy nem felel meg nekem,így is elég ami elvárást támaszt ő maga elé.
Mi nagyon sokat beszélgetünk vele arról,hogy hogyan fékezhetné magát,mert a többiek már direkte piszkálják a suliban,hogy sírjon.
Az a baj a pedagógusai szerint,hogy érzelmileg nagyon érett,felismeri a rosszindulatot,a gúnyt a lekezelést,lenézést,az igazságtalanságot mások részéről,viszont ahhoz kicsi még,hogy megfelelően kezelni tudja ezeket az érzelmeket.
Most másodikos,tavaly még többet pityergett,pl elsírta magát ha elfelejtette hazahozni a tesicuccot,vagy leesett a földre az uzsonnája.Teljesen olyan benyomást keltett,mintha itthon ölnénk a hibáiért.Voltak is a tanító néninek fura kérdései ez ügyben,még fel is hívott nem egyszer,hogy mi az a kék folt a gyerek fején (a tesója fejbe vágta egy játékkal)Sokat bejártam beszéltem a tanító nénivel,adtam tanácsot,hogy hogyan állíthatja le.Most már sokkal jobb a helyzet,"csak" 2 hetente történik valami rázósabb dolog.
Szerintem fogadd el ilyennek,növeljétek az önbizalmát,mondjátok el sokszor,hogy pont ilyen érzelgősnek szeretitek,és szomorúak lennétek ha másmilyen lenne.
Tartsd a kapcsolatot a pedagógussal,alakíts ki vele jó kapcsolatot,hogy ketten tudjátok kezelni ezt a problémát.
De javulni fog a helyzet,az első osztály mindig stresszesebb gyereknek,is szülőnek is egyaránt.
2. vagyok
Figyelj csak, ez a leegőkapkodás gyakori? A csúzdás volt az első alkalom?
Nem akarom rádhozni a frászt, de a leírtak alapján én a pánikrohamra is simán gondolok...az a sírást is megmagyarázná.
Vidd el orvoshoz, mert jó megfulladni nem fog, de erre nyugtatót adnak (idősebbeknél)..gyerekeknél szerintem nem adnak, de valami erre kell.
levegőért kapkodott?
Igaza van ez előttem szólónak... lehetséges az is...
Én velem is elő fordult, bár nekem más ok váltotta ki, de akkor ezt nem direkt csinálja...
Nézesd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!