Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Problémák a wc-vel , kihez...

Problémák a wc-vel , kihez lehetne fordulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A családomban sajnos fenn áll egy igen abnormális és megbotránkoztató probléma. Rokonságomban van két gyerek (testvérek) akik sűrűn “elfeljtik” lehúzni a wc-t maguk után. A csomag ottmarad, és nem egyszer más családtagok húzzák le utánuk. Ez egy 2-3 éves gyerektől is bizarr lenne, de még azt mondom előfordul, viszont ezek a gyerekek bőven elmúltak 3 évesek, az egyik 14 éves (fiú), a másik pedig 12 (lány). Elvált szülők gyermekei akikre nem nagyon figyelnek oda sajnos. Azelőtt nem volt velük ilyen jellegű probléma, ez az elmúlt 1, max 2 év hozadéka, teljesen visszafelé fejlődnek, aggódom és szomorú vagyok mert a fiú valóban igénytelen (de ez talán betudható a kamaszkotnak) viszont a kislány kifejezetten ad magára minden téren. Azt szeretném kérdezni hogy másnál is előfordult ilyen? Amennyiben igen, hogyan oldottátok meg a problémát? Milyen terápia segíthetne, esetleg gyermekpszichiátrián egy kivizsgálás? Lehet ez valamilyen mentális betegség tünete?

Minden tippet szívesen fogadok. Én szégyellem magam helyettük, nekem és a család többi tagjának is elege van ebből, őszintén nem szeretném más emberek mocskát takarítani, főleg ekkora gyerekek után, nekik már alapvetőnek kéne lennie a higiéniának. Sajnos én sem az apjuk, sem az anyjuk nem vagyok, így hosszútávon nem tudok segíteni nekik, nem is az én dolgom lenne megnevelni őket. Ennek ellenére a szülőknek továbbítanám a válaszaitokat.

aug. 16. 15:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Maximum négyszemközt megkérheted őket, hogy figyu, titeket ez zavar, ha nálatok vannak, legyenek kedvesek odafigyelni erre a dologra. Otthoz azt csinálnak, amit szeretnének.
aug. 16. 15:43
 2/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
"nem is az én dolgom lenne megnevelni őket. Ennek ellenére" alkalomadtán nyugodtan rájuk szólhatsz.
aug. 16. 15:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus, pszichiáter??

Na ne vicceljünk már!

Felraksz egy jó nagy feliratot a wc falára, több helyre is mehet, hogy: Húzd le!

Ha kijön, rakérdezel, ha elfelejtette, visszaküldöd.

aug. 16. 15:47
 4/15 A kérdező kommentje:

“Maximum négyszemközt megkérheted őket, hogy figyu, titeket ez zavar”

Persze, számomra is ez lenne a legkézenfekvőbb válasz, csak erre már rengeteg kísérletet tettünk, de sehogy sem működött.

aug. 16. 16:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiátria???

Minden alkalommal, amikor meglepit találsz a vécében, odakiabálod mindkettőt és húzzák le együtt. Majd megunják.

aug. 16. 16:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Kedves #3, azért írtam ezeket az opciókat mert néhány gyereknél ezek lehetnek valamilyen pszichés betegség tünetei is. Nyilván ez lenne az utolsó opció de érdemes észben tartani, figyelembe véve a többi viselkedésbeli problémákat (igaz, ezeket nem említettem az eredeti posztban).
aug. 16. 16:10
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne hívjátok át.

Esetleg a szülők (attól, hogy elváltak, még mind a ketten felelősek értük) jelezzétek, hogy nektek ez nem gyere be, beszélgessenek el a gyerekeikkel, akár kérjenek szakembert, mert egy idő után senki sem fogja őket sehova sem hívni.

aug. 16. 16:11
 8/15 A kérdező kommentje:
Amúgy ez a papír kiragasztás jó ötlet :D már gondoltam rá párszor, de eddig elvetettem az ötletet. Mindenképp megcsinálom, tiszta óvoda, de ha ez kell…
aug. 16. 16:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanmar, a vilagon semmi pszichiátriai probléma nincs itt. Amíg más megcsinalja, addig nekik minek? Minden alkalommal szólni kell nekik, vissza küldeni őket lehuzni a wc-t. Ennyi
aug. 16. 16:15
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a kedves anyukát vagy apukát beküldöd a gyereke után, hogy ugyan rendezze már a dolgot, mert a picinye épp kakkantott.

De a gyereket is simán visszaküldheted.

aug. 16. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!