Miért van ennyi neveletlen gyerek manapság?
Iskola mellett lakom és többször tapasztaltam hogy a gyerekek beszólogatnak felnőtteknek.
Lány tesómnak pl múltkor egy c gyerek szólt be hogy de meg b*sználak.
Én munka miatt(sokat dolgoztam) és karikás volt a szemem a fáradságtól.
Szóval ma 3 kislány szólt be hogy "adjak valami kenőcsöt a karikás szemedre?"
Nem vagyok öreg 35/F de mikor én jártam suliba eszünkbe se jutott volna szövegelni felnőtteknek.
Ennyire gyenge a gyerek nevelése mai világba?
Természetesen tovább mentem mert kislányokkal nem álok le vitatkozni.
De bosszantó hogy mit megengednek maguknak a gyerekek...
De volt olyan is hogy ismerősömnek egy c gyerek szólt be mert kirúgták a labdát az utcára hogy " hé te köcsög add már vissza a labdát".
#11: vagy csak visszamondtak valamit, amit menőnek gondoltak.
Nem kellene ezt túlgondolni: ilyen éretten tudhatnád, hogy a gyerekek mondanak dolgokat, amit nem is igazán értenek, illetve nem is gondolnak komolyan. Ez így van most, és így volt 100 éve is.
Én 28 éves vagyok, és mikor én voltam gyerek akkor is voltak ilyen gyerekek. Én is olyan voltam hogy nem nagyon mertem hozzászólni a felnőttekhez, de egy csomó osztálytársam és kortársam simán beszólogatott, néha még én szégyelltem magam.
Én egyébként pont azt tapasztalom, hogy a cigány gyerekek jobban neveltek. A faluban ahol élek, mindig köszönnek egy "jó napottal" vagy egy "csókolommal", a nem cigányok meg rám sem néznek. Múltkor egy 10 éves cigány lány hozta az öccsét a játszótérre, én nagyban játszok a kislányommal, ők bejönnek, köszönöm nekem, aztán rászól az öccsére is köszönjön. De random a faluban is ha sétálok köszönnek nekem, és a nagyobbak is. Hát mondom hihetetlen, sokat nőttek a szememben.
"álltalános"
Áll???
Egyébként Borsodon mit csodálkozol?
A stílus otthon kezdődik. Amilyen a szülő, olyan a gyerek.
Felénk teljesen normálisak
Én nem látom úgy, hogy neveletlenek lennének, és főleg nem a "modern nevelés hibája" vagy hasonló miatt. A leszakadó rétegek és csoportok nem a modern nevelés miatt problémásak, hanem mert leszakadók.
A média és a médieszközök csak felerősítik az amúgy is jelenlevő jelenségeket.
15# Szerintem meg a média, internet is hibás hogy sok olyan tartalomhoz hozzá jutnak a gyerekek amihez régen nem. Persze nem tudják szabályozni hogy ki nézze.
Pl régen a 8-10 éves mesét nézett.
Ma meg már minden butító, hülyeséghez hozzá férnek pl Tiktokon.
Régen is volt neveletlen, rossz gyerek aláírom.
De ennyire nem szólogattak be a felnőtteknek mint manapság.
"hozzá férnek pl Tiktokon."
És miért férnek hozzá? A szülő hibájából.
Az enyémek nem férnek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!