A feleségem kis diktátorokat nevel. Mit tegyek?
Diktátor gyereke diktáor szülőnek lesz.
Aki mindig szidja rászol a gyerekére az oviban is szid rászól másokra.
Aki törődékeny figyelmes néha tulzásba is esik annak a gyereke is ugrani fog majd ha anya lázas kér egy meleg teát nem találja a szemüvegét távirányítot telefont akármit. Keresi majd vele egyutt.
Ezt hogy kell elkepzelni? Mekkorak a gyerekek? Mit tiltasz meg te es o meg nem?
Az se mindegy, hogy miert sirnak es ezt hogy kezelitek.
Mondj peldakat.
Azért "ugrik mindig " a feleséged,mert valószínűleg te sosem teszel semmit, vagy végtelenül keveset.Vagy mert már jó sok éve elcse...szted,és tőled nem is kell a gyereknek semmi.
Mondok példát.
Mikor baba/kisgyerek volt a gyerekem a férjem simán elnézte,hogy abbahagyom a mosogatást vagy bármit ha a gyereknek kellett valami,ő sosem ment és állt volna fel a géptől/tv-től.Azzal a címszóval ,hogy tanuljon meg várni a gyerek.De ezt közösen tudtuk volna jó sok idő alatt megtanítani,hogy pl mikor én mosogatok, akkor a "teremtés koronája" felemeli a valagát a tetves játék/meccs elől,és kielégíti a gyerek éppeni kérését(itat/töröl/rajzot néz/bármi) és elmagyarázza neki, hogy anya most mosogat/stb és nagyon odafigyelünk rá,most ne zavarjuk.És ezt kb ezerszer.
És a gyerek megtanulja tisztelni a másik idejét/tevékenységét,és anyából nem lesz egy kizsigerelt cseléd.
A feleséged sem akar ugrani mindig, de neki muszáj,ha te nem vagy bevonható.És persze tudom, hogy te vagy az apák királya,és az év apukája, az én férjem is ezt gondolja magáról,de azon kívül hogy köszön a gyereknek,meg napi 5 percet játszik ha kedve van!, nála ki is merült az apukásdi.(jah és ez is meg van magyarázva,hogy ő dolgozik fáradt,neki itthon pihenni kell)
Szerintem mondd el a feleségemnek, hogy ha ezt így fogja csinálni, akkor te ebből nem kérsz, hiszen már nem is közösen nevelitek a gyermekeket, hanem csak ő, és neked nem kell az asszisztensi szerepkörből, a férje vagy, bocsánat.
Egy nagyon fontos! Sose a gyerekek előtt csináljátok a fesztivált. Próbáld meg valahogy megakadalyozni, sajnos itt nagyon sok anyuka elrontja, aztán jön sírni, hogy a 9-10 éves gyereke hogy beszél vele... stb.
Biztos nem fog tetszeni az anyukáknak, de attól még tény, hogy életképtelen lesz a gyerekük, ha első szóra ugranak, hiszti után azonnal rohannak, és mindent megcsinálnak helyettük. :((( Kívánom, hogy sikerüljön helyreállítani az egyensúlyt kérdező. Próbáld meg érvekkel körülirni a problémádat, illetve elmondani neki, hogy ez hosszú távon nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!