Mit tehetek még, hogy változzon?
7 éves ADHD s a fiam. Egy hónapja megvan a diagnózis és szedi a felírt gyógyszert. Rengeteg a panasz rá továbbra is verekszik, és ami a legnagyobb gond hogy lop. A többiek ceruzáit, radírját, hegyezőjét rendszeresen elveszi gondolkodás nélkül. A többi szülő már ki van akadva érthető módon, és én is. Nem győzöm venni a felszerelést másoknak és neki is mert a saját cuccait meg elhagyja. A szülők rendszeresen letámadnak szinte :(
Hiába mondom el neki minden nap hogy ilyet nem szabad csinálni valahogy nem érti meg, vagy csak nem érdekli. Tényleg nem tudom mihez kezdjek már vele. Minden egyes nap arra megyek a suliba hogy panasz van rá :(
de ha jól értem, akkor nem "lop", csak nem érti, hogy az nem az övé? szóval nem direkt átgondoltan elveszi a másét, hanem csak simán "talál egy radírt"? én ezt nem hívnám lopásnak...
esetleg megkönnyítené a dolgot, de ez nyilván nagy alkalmazkodást kíván mindenkitől, ha megreformálnák az osztályban az írószerek rendszerét, és nem mindenkinek sajátja lenne, hanem lenne egy-egy nagy közös edény, amiben vannak ceruzák, radírok, hegyezők, stb, és abból venné ki mindenki magának óra/nap elején, amire szüksége van, és óra/nap végén visszarakná. otthon meg ugye mindenkinek van igazából sajátja. csak egy ötlet.
Van az osztályban még 2 adhd-s gyerek. Sok gond van a tanárok szerint, nem csak velük az összes gyerekkel (ritka egy osztály összeállítás lett sajnos...)
A szülők nagy része viszont nem akar együttműködni semmiben. Csak panaszkodnak és ennyi :(
A tanárok felelőssége lenne, hogy olyan közeget hozzanak lètre, ahol az sni-s ès nem sni-s gyerekek is megfelelően fejlődnek. Ez nekik nem sikerûlt ebben az esetben.
Egy adhds sosem fog ùgy viselkedni, mintha nem lenne az. Ez olyan, mint a kerekesszèkes, làb nèlküli gyerektől elvàrni, hogy fusson.
A tanaroknam kell valamit kitalàlni, ami működki.
Milyen fejleszteseket kapott eddig, illetve mit kap most?
Csak a papirtol es gyogyszertol onmagaban nem fog valtozni a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!