Miért akadnak ki a szülők, ha a kamasz gyerekük nem avatja be őket a magánéletükbe, ha ők is tabuként kezelnek bizonyos témákat?
De az a baj hogy én még azt is félek elmondani itthon, ha barátom van, pedig soha nem bántanának érte, csak egyszerűen félek előttük ilyenekről beszélni:S
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat!
Csillagom, három kislányt neveltem fel, tudom, miről beszélek. A szüleid valószínűleg úgy nőttek fel, hogy a csládjukban tabunak számított minden szexszel kapcsolatos téma, s ezt a viselkedést tartják helyesnek veled kapcsolatban is. Legalább annyira szenvednek a helyzettől, mint te.
Azt javaslom, keress a környezetedben, a családodban egy olyan felnőttet, akiben megbízol, aki nyitottabb, s vele beszéld meg a dolgaidat, mert nagyon kell néha a tapasztaltabb ember tanácsa, véleménye. Szegény szüleidet pedig tartsd meg a boldog tudatlanság állapotában.
Ismerős... én 19(!) évesen csak azért mondtam meg otthon, hogy barátom van, mert másnapra vártuk a telefonszámlát, és életemben először elszaladt velem a ló sms terén... Aztán 2 hónap múlva ők mondták hogy vigyem haza, és egy szobában is aludtunk (franciaágyon, szülői engedéllyel). Nálunk az ilyen bölcs hallgatás a menő, kb. mindent tudnak (és lehet hogy a panellakásban hallanak is mindent:-PPP) és én is tudom hogy mindent tudnak. Mégis hallgatunk, mintha bolondok lennénk. Nekik marha kényelmes, nekem is csak kisebb koromban volt vele bajom, amikor szükségem lett volna a beszélgetésekre (így lett kb. minden második tanárom, sőt, pár környékbeli eladó is). Mindenesetre nem akarok így nevelni.
Ami a kérdésedet illeti, tiszteletteljes hangon hívd rá fel a figyelmüket hogy az ő művük. Ha nem segít, akkor tanulj meg (előrevetítem, nagyon nehéz) szüleidtől függetlenül viselkedni. Ne veszekedj, ne flegmulj velük, ha veszekednek (de ne is bólints rá mindenre), és ez ne akadályozzon meg téged semmiben. Ne küzdj, hogy márpedig ezmegaz, csak csináld ami jólesik. És akkor a szüleidnek feltűnik hogy felnőttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!