Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha egy 22...

Mit lehet tenni ha egy 22 honapos gyerek megüti a szüleit, megtepi az anyját...?

Figyelt kérdés
Kerlek segitsetek nekem abban, hogy mi lehet az oka hogy a most 22 honapos gyerekem ezt csinálja velünk. Igazából már kb 2 hónapja van ez, es akkor van ha nem az van amit ò akar vagy csinalunk vele olyat amit nem akar. Pl ha pelenkazni viszem, vagy ha altatni amikor nem akar őnagysága... ma peldaul az etetőszekbe raktam enni, es pont a kezébe volt 4 matchbox, nem birt lenni nelküle csak úgy ült le enni hogy azt vitte. Mivel kaja közbe az egeszet összekente, mondtam neki h megtöröljük a kezed es lemossuk a kisautókat vizzel aztan mehetsz jatszani. Elvettem akisautokat hogy megmpssam, kb rohamot kapott addig aztan felvettem ölbe hogy mutassam neki mit csinalok, momdtam hogy visszaadom ha kesz. Odaadtam aztan a kezebe és megdobott vele, nemegyszer volt már ilyen, es beleakad a hajamba es megtep ha pl viszem valahova vagy ha öltöztetem, bafmi amit nem akar. Honnan ez a viselkedés??? Es ordít mint az allat, tökre agresszív....el vagyok miatta keseredve... úgy erzem hogy egy elba***tt gyerekem van....

#hiszti #verekedés #Üti a szülőt
2024. jan. 29. 16:06
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem kell neki hagyni. Ha megüt, a kis kezét megfogni, elmondani neki határozottan (nem üvöltve!), hogy nem ütünk meg senkit. Evéshez nem kell játékot adni a kezébe, az óvodában sem lesz nála meg az iskolában sem. Nem kétségbe esni kell, hanem határozottnak lenni - itt nem arra gondolok, hogy a gyereket meg kell gyepálni, Isten ments, sose üsd meg, ne üvölts vele, de nehogymár ne lehessen fegyelmezni! Azért csinálja ezt, mert tudja, hogy nincsenek meg a keretei, a bölcsiben meg megvannak. Az a fontos, hogy a reakcióidból tudja, hogy neki ilyet nem lehet, ha hisztizik, egészségére, majd lenyugszik.
2024. jan. 31. 23:24
 22/23 anonim ***** válasza:
21, pontosan, ezt írtam én is. Meg kell fogni a kezét, nem durván, de határozottan, nem hagyni rá. Ha sosincs hagyva,le fog róla szokni.
2024. febr. 1. 09:04
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 21 és még néhányan írták: le kell fogni a kezét és nagyon határozottan mondani: "Nem szabad! Tilos." Fontos, hogy nagyon komolyan gondold is, ne mosolyogj, hogy milyen cuki, mikor dühöng. Nálam zéró tolerancia a szülő megütése, csírájában elfojtottam, erőszak nélkül, de ha kellett, fizikailag korlátozva. Nem kell félned attól, hogy fizikailag korlátozod. Ha ki akarna ugrani egy teherautó elé vagy a konnektorba nyúlni, akkor sem gügyögnél meg magyaráznál neki, hanem elkapnád, visszahúzád. Nálam a szülő megütése is ilyen "teherautó" kategória. Egyszerűen mindig úgy viselkedtem vele, hogy eszébe se jusson. Amit legbelül nagyon komoly gondoltam, arra mind rá tudtam szoktatni. Pl fogmosás.
2024. febr. 1. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!