Mit lehet tenni ha egy 22 honapos gyerek megüti a szüleit, megtepi az anyját...?
Ahogy a 4-es írja.
Hogyan reagáltok rá? Nálunk volt olyan eset hogy csak úgy a semmibóől a 10 hónapos babám elkevert egy pofont az apjának, az apja fejével kiegészítve, elkapott a nevetés. Nyílván most korrigálni kell, mert benne meg az van hogy ez vicces. Tehát az sem mindegy hogy mit csináltok amikor megüt.
Előbb utána kéne nézned, hogy a gyerek bizonyos életkorában mik a jellemzők és mik az elvárhatók és mik nem. Az érzelemszabályozás épp nem várható el egy 2 évestől.
Ettől még határt szabni lehet illetve elismerni az érzéseit.
3as vagyok.
Nem írtam, hogy vigye. Csak arra válaszoltam,hogy lehet-e ilyen kicsit vinni. Persze, hogy lehet. Nekünk kiírtak rengeteg fejlesztést. És nagyon jókat. Beszéd és mozgásterápia,gyógypedagógusi fejlesztés. A kórházban a gyerekrehabon a fejlődésneurológus zeneterápiát,TSMT-t.
Normálisan, következetesen nevelni.
Pl: evéshez nem kell játék. Előbb elveszed, nem hagyod rá. Szépen elmondod neki, hogy evés után visszakapja. Ha leveri magát a földre, leveri. Ha téged üt, megfogod a kezét, nem hagyod hogy szétverjen. "Ütöget hevesen, simogat kedvesen"
Neked tényleg nem megy át?
Egy 2 éves NEM KÉPES (nincs kifejlődve az az agyi terület) az érzelemszabályozásra! Tiszta pillanatban, amikor nem a düh, csalódottság vagy elkeresettség irányítja az agyát, akkor megérti amit mondasz. De amint érzelmileg bevonódik, akkor a reakcióit nem tudja kontrollálni a realitás talaján - azok jönnek. A te dolgod az ő nehéz érzéseit validálni, elhordozni és a reakcióit megfelelő mederben tartani. És fontos, hogy ami neked logikus meg kézenfekvő, őt az a legkevésbé érdekli vagy nem úgy. Pl. Látom dühös lettél attól, hogy elvettem a kisautóidat. Igen, ha valaki elvesz valamit, amit nem szeretnénk, az dühítő. Az a baj, hogy piszkosak lettek. Így nem tudnak olyan gyorsan gurulni. Mit javasolsz, hogy gyorsítsuk őket fel újra?
Végezz el olyan szülőtréningeket, ahol kapsz eszközöket, különböző szitukra és amivel segíted a gyerekedet is, hogy képes legyen kifejezni azt, ami bántja!
Ezen kívül feszkós. A bölcsiben jól kell viselkednie, nincs meg az a biztonságos háttér mint veled, hogy kiadja. És ez ezért otthon jön ki. A hiszti ugyanis egy feszültséglevezetés a gyerekeknek. (Megj: olvass utána a sírás meghallgatásnak)
Sok sikert és elég tudatosságot, hogy végigcsináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!