Adtatok gyereknek virgácsot Mikulás napra? Vagy volt olyan hogy nem adtatok semmit? Nagyon rosszak a gyerekeim sajnos.
Az enyémek mindig kaptak virgácsot is. Nem látom rajtuk a lelki sérülés jeleit.
De csak virgács? Vagy semmi? Szerintem nagyom rosszul érezték volna magukat
Szerintem ez nagyon rossz hozzáállás, hogy ha rosszak, akkor ne kapjanak semmit. Mintha ezzel azt akarnánk sugallni, hogy azért kell jónak lenni, mert akkor ajándék jár.
Nem. Azért kell jól viselkedni, mert a rosszalkodásból baleset lehet, vagy másoknak okozunk rossz dolgot.
Édességgel vagy hiányéval büntetni/jutalmazni pedig az evészavarok erős alapja.
Ne csináld, kérlek. Inkább neveld meg a gyerekeidet!
Még ezek a válaszok! Szerintem is kegyetlenség, én se csinálnám. De az meg miért normális, hogy minden 2.szülő azzal fenyegetőzik, ha rossz leszel, nem hoz semmit a Mikulás? Zsarolás, fenyegetőzés rendben van, büntetés nem? Hol van itt a következetesség?
Döntsünk már el, hogy az a szerencsétlen Mikulás a jóknak hoz, vagy alanyi jogon jár.
#18! Én azt értem. Szerintem nincs is rossz gyerek, csak aktuálisan rosszul viselkedő. Azt nem értem, hogy miért lesz a Mikulásból 3 hónapra nevelési eszköz.
Mást se hallok szeptembertől decemberig, csak, ha így viselkedsz/nem raksz rendet a szobádban, nem indulsz el vacsorázni/fürdeni/fogat mosni(tetszőlegesen helyettesíthető), nem hoz semmit a a Mikulás/Jézuska/Angyalka (tetszőlegesen helyettesíthető). Ha az ajándék megvonása nem elfogadható, az azzal való fenyegetőzés miért az?
Nekem ez a felelősség áthárítása. Úgy érem el a kívánt viselkedést, hogy ne én legyek a "g.nyó", ne rám haragudjon a gyerek. Az miért van rendben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!