Mik azok az alapvető dolgok, amit egy 6-7-8 éves gyereknek tudnia kell? A nővérem lánya sajnos 7 évesen azt sem tudja, hogy milyen faluba laknak.
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy megtanítom Neki, az anyja helyett, az alapokat.
17/L
2010. aug. 11. 10:50
1/3 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy miket KELL tudnia, de azt, hogy hol lakik , azt már illene. Az én 28 hós fiam is meg tudja mondani, még azt is hogy az apukája melyik városban dolgozik . Szerintem ez foglalkozás kérdése, ha a gyerek egyébként egészséges. Mindenesetre ha foglalkozol vele, biztos nem válik hátrányára. Beszélgessetek sokat, minden jót nektek!
2/3 anonim válasza:
4,5 éves lányom: elszámol 20-ig, tudja a saját és a család összes tagjának teljes nevét, lakcim: város, utca, házszám. Hogy ő és a tesójai hány évesek. Tudja, milyen faluban/városban laknak a rokonok (pl. nagymama, unokatesók). Tudja, hol dolgozik apa.
Szerintem ezek feltétlen kellenek, ha pl. eltéved, akkor tudjon mit mondani...
Ezeket min. tanitsd meg neki, nem nagy cucc.
3/3 anonim válasza:
Szerintem egy 6-7-8 éves gyerek már egy "mini" felnőtt. A saját gyerekemből (6 és fél éves) kiindulva nekik már majd mindent tudniuk kellene. Persze nem irreális dolgokra gondolok, de ha foglalkozva van vele, akkor igen. Oviba nem jár? Ha sokat beszélgettek vele, bevonjátok a napi dolgokba, elmagyarázzátok mi miért van, akkor maguktól fejlődnek. Nem is kell velük szinte külön foglalkozni. Beszélgess vele sokat, nézzetek képeskönyveket, újságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!