4 éves kisfiam miért köpköd és verekszik az oviban?
"Legyek ebben biztos, mert te, a gyakorikerdesek anonim kommentelője okosabbnak hiszi magát tapasztalt orvosoknál? Kösz nem."
Oké ne higgy nekem, igazad van, nem tudsz rólam semmit. Mondjuk azt legalább tudom, hogy a pszichológus az nem orvos, Csaxólok. Ennyivel máris többet tudok nálad.
Viszont a város összes pszichológusánál voltunk, és többet ártottak a gyerekemnek, mint használtak. Mára odáig jutottam a kamasz gyerekemmel, hogy a pszichológus szót meghallja, már ordít.
Auti-adhd-s egyébként. 8 évig jártunk pszichológushoz. Ez az eredmény. Sok ismerősöm van, aki hasonlókról számol be. Képtelenek bármit kezdeni velük, csak látszatkezelések vannak, hogy elmondhassák, hogy dolgoznak, de igazából nincs eredménye.
Oltári nagy divat most az, hogy a gyerek egyet sikít, már rohanunk vele pszichológushoz, mert a sok tudatlan ember azt olvasta a neten, hogy majd a pszichológus megold mindent. Nem tudja megoldani. Ha a gyerek olyan idegrendszerrel született, nem tudja megoldani. Ha olyan a családi háttér, nem tudja megoldani. Ha bántják az óvodában nem tudja megoldani. Tudod mit csinál? Beszélget a gyerekkel. Ezt meg te is meg tudod tenni. De oké, lehet próbálkozni, majd szóljatok, mire jutottatok.
"Auti-adhd-s egyébként. 8 évig jártunk pszichológushoz. Ez az eredmény. Sok ismerősöm van, aki hasonlókról számol be. Képtelenek bármit kezdeni velük, csak látszatkezelések vannak, hogy elmondhassák, hogy dolgoznak, de igazából nincs eredménye."
Ne keverjük ide az autistákat könyörgöm. Az egy teljesen más kategória, ott elhiszem hogy kevesebb az eszköze egy pszichológusnak. Egy autista gyereknél be kell látni, hogy vagy integrálható, vagy nem, és ha bántja a többieket akkor NEM.
De ahhoz hogy megtudjuk mi baja a szerencsétlen gyereknek ki kell deríteni, és nem a googleból, nem a gyakoriról, hanem el kell vinni szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!