Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ez mitől lehet és mennyire...

Ez mitől lehet és mennyire normális? Normális dolog egyáltalán? Többi lent

Figyelt kérdés

Van egy 22 éves, visszahúzódó, zárkózott, vak öcsém. A családunkban hat gyerek van, közülük az egyik egyidős a lányommal, de az alábbi jelenség csak a lányomnál figyelhető meg. Ha átmegyünk a szüleimhez, ahol az öcsém is lakik, és a lányom meglátja az öcsémet, el kezd sírni, és kvázi menekül a közeléből. És ha mondjuk neki, hogy dehát bátya nem bánt, akkor azt mondja sírva: de igen. Úgy néz ki az egész, mintha az öcsém, nem is tudom, minimum megverte volna legalább egyszer vagy bántotta volna, holott alig találkoznak, sőt, egyszer még az ölébe is ültettem és akkor a lányom egy mukkot sem szólt. Ez csak kb fél éve van, hogy így fél, mondhatni retteg tőle és nem tudom miért.

Minden gyanakvást megelőzendő, sosem voltak kettesben, tehát OLYANRÓL szó sem lehet. Normális reakció ez egy gyereknél?

2023. szept. 26. 16:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, be is zárták érte. Szóval megéreztem...

Szerintem a Ti helyzetetek más lesz. Lehet, hogy valami nem tetszik a kicsinek. Egy illat, egy kicsit szőrösebb arc, bármi, ami félelmet kelt Benne, nem is feltétlenül az öcséd okozta, lehet máshol ijedt meg hasonló szituációban és itt is tapasztalva besokallt.

Idővel enyhülni fog, csak adjátok Neki időt!

2023. okt. 9. 09:11
 12/13 A kérdező kommentje:
Igyekszem, csak tudod az öcsémet is bántja, mert ő tényleg, szinte a közelébe sem mer már menni, ugyanakkor fogalma sincs hogy mitől van ez, és látom hogy rosszul esik neki. Pedig mondom, a nagyobbik lányommal, amikor náluk laktunk, rengeteget játszottak és semmi baj nem volt soha.
2023. okt. 9. 09:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Persze, hogy bántja, teljesen érthető. Tényleg csak az idő segíthet, más megoldást nem tudok. Ilyenkor engedd, hogy hozzád bújjon a kicsi, adj neki biztonságot és teret.
2023. okt. 9. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!