Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan tartjátok meg a munkáto...

Hogyan tartjátok meg a munkátokat 3, esetleg sérült gyerek mellett? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Mindharom gyerek SNI-s. A legkisebb most másodikos, vele vagyok gyesen és próbálok dolgozni, nem túl sok sikerrel. Valamelyikük folyamatosan beteg, fejlesztésre vagy vizsgálatra kell vinni, el vagy érte kell menni, mert nem tud egyedül közlekedni stb. Egyszerűen már nem tudom mit csináljak, mert a próbaidő végéig sem tudom kihúzni egyik munkahelyen sem.

A férjem dolgozik, ő nem tud besegíteni a gyerekek körül hétköznap, maximum csak hétvégén.

2023. szept. 17. 09:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

17. Ez nem igaz, van erre egy speciális tanfolyam, ami mellett inzulint is beadhatnak.

És van az alapítvány is írtam, ami segít ezekben.

A vércukor méréshez alapból nem kell egészségügyi végzettség.

2023. szept. 17. 13:50
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt olvasd el, hogy egyrészt köteles az óvoda a gyereknek megf. étkezés biztosítani, másrészt köteles hűtést, melegítést biztosítani, ha otthonról hoz ételt egy cukorbeteg gyerek.

2023. szept. 17. 13:53
 23/30 anonim ***** válasza:

Esély nincs rá, amíg elég nagyok nem lesznek, illetve felvehetnél bébiszittert(bébiszitterkereső átlagtól eltérő gyerekeknek face csoport).

Nekem egy van, most kezdett életem lenni, mióta bejárhat intézménybe, igaz csak órák végéig van, napköziben direkt nincs, de ez már miattam. Egyedül vagyok vele, betegséget én sem tudom megoldani, gyod van meg 4 órás gyp asszisztens munka.

Egyébként GYOD jár adhds gyerekre is, ha gyógyszert szed és egymiben vagy alapítványi suliban tanul.

2023. szept. 17. 17:15
 24/30 anonim ***** válasza:
Gyod a sima beteges gyerekre nem jar ha egy hetet is keptelen vegigjarni az oviban?? Lehet immunbeteg, most lesz majd kivizsgalas. Keptelenseg igy dolgozni. Tavaly 13x voltam tp en vele egy nev.ev alatt. 1 het a max amit kibir, de azt is juniustol,mikor veget er a tavaszi oszi teli takynos szar ido...
2023. szept. 18. 09:50
 25/30 anonim ***** válasza:

"17. Ez nem igaz, van erre egy speciális tanfolyam, ami mellett inzulint is beadhatnak."

Vagyis alapesetben igaz: az ovononek NINCS egészségügyi vegzettsege. Az általad írt tanfolyam ELVÉGZÉSE UTAN lesz képesítése hozzá. Anélkül nincs.

2023. szept. 18. 10:09
 26/30 anonim ***** válasza:

Nekünk a GYOD nem jár, mert külön-külön egyikkel sem olyan nagy a baj és több mint 5 órát lehetnek suliban.

Ha 3-ból 2 nem integrálható, akkor elég nagy a baj. Járjatok utána mégegyszer és ne engedjétek lerázni magatokat.

2023. szept. 18. 10:43
 27/30 anonim ***** válasza:

25. Ezt én nem tudom pontosan. Pl hogy a vércukor mérés is tanfolyamhoz kötött-e.

Illetve, hogy köteles-e/mikor köteles egy óvoda ilyen módon kepzett személyt alkalmazni vagy a saját dolgozóit képezni.

Ahogy rákerestem, több óvi részletes protokollját kínozta q gugli.

Mivel a cukorbetegnek is jár az óvi, ezért gyanítom, hogy nem tárhatjak ki q kezüket.

A Szurikátásokat meg lehet kérdezni, ha érintett vki vagy megf. szülőcsoportot.

Amit babyboom írt, az biztosan jogszabályba ütközik az óvi részéről.

2023. szept. 18. 13:57
 28/30 anonim ***** válasza:

Itt írják is.

[link]

2023. szept. 18. 14:01
 29/30 anonim ***** válasza:

17# ez baromság, ilyen nincs hogy nem vihet be ételt! Sőt. Tesóm pl. azzal szembesült, hogy a valszínűleg tejérzékeny gyermekének az óvoda nem volt hajlandó biztosítani a mentes étkezést, mert nincs papír. De az orvos meg azt mondta első lépésként az ahhoz vezető úton, hogy meg tudják majd hivatalosan állapítani, hogy akkor az-e vagy sem, hogy mentesen kellene etetni és akkor onnan haladnak tovább. Szuper. A vége az lett, hogy az óvoda odaadta neki a heti menüt és közölte, hogy főzzön neki ő ebédet, de úgy, hogy nagyjából úgy nézzen ki, mint a többi gyereké és vigye vele be mindennap.

A mi ovinkban is folyton ott sorakoznak az ételesek, mert sok szülő dönt úgy, hogy az ilyen-olyan érzékeny gyerekének ő maga hozza az ebédet inkább.

Tortát is lehet bevinni még saját készítésűt is, erre nincs semmiféle szabály, meg előírás, vagy törvény csak az intézménytől függ, hogy enged meg a szülőknek. Sok kb. semmit, mert magukat védik, ha netán baj lenne a bevitt dologból, ugyanakkor ha nekik kéne két lépést tenni valamiért, akkor már rögtön főzze és hozza a szülő.

2023. okt. 15. 11:03
 30/30 anonim ***** válasza:
Nekem 2 sni gyerek mellett sem sikerült a munkába visszamenni. Próbálkoztam 4-6 órás munkákkal (ápolási mellett), de a betegségek és szünetek miatt egy idő után az se ment tovább. Segítség nincs, apuka dolgozik, apai nagyszülők már nem élnek, az én szüleim betegesek.
2023. nov. 5. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!