Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Állatokat gyilkoló kisgyerek....

Állatokat gyilkoló kisgyerek. Hogyan, merre lehet elindulni?

Figyelt kérdés

Keresztlányomról van szó, 5 éves.

A szülei homokba dugják a fejüket, de azt hiszem az anya meggyőzhető lenne, hogy ne hagyják annyiban. De merre kell elindulni? Házi orvostól beutalót kérni? Vagy csak besétálni a pszichiátriára?

Aggódom nagyon, mert tudom hogy a sorozatgyilkosok többsége így kezdi és rettegek, hogy egyszer arra ébredek, amikor nálam alszik, hogy késsel áll az ágyam felett.

2023. júl. 31. 10:11
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen én is kínoztam néha rovarokat, és néztem, hogy melyikből milyen színű lé folyik ki… (A gilisztákat mondjuk szerettem, tartottam is.) A bogarakat, pókokat azóta se szerettem meg, de már nem abuzálom őket, csak nagyon indokolt esetben, az állatok nagy részét imádom, és soha senki ágya felett nem álltam késsel, más módon sem gyilkolok. Hagyd békén szegény kislányt! Ha „összetettebb” állatról lenne szó (pl. gerinces), az valóban riasztó lenne, és beavatkozást igényelne, de ez így semmi, amit felvázoltál.
2023. júl. 31. 16:04
 32/38 anonim ***** válasza:
80%
Képzeld, én is tapostam csigákat és gilisztákat sőőt a mai napig bogarakat is. Nem lettem sorozatgyilkos. Ezt mégis hogy lehet összehasonlítani egy olyannal, amikor pl. háziállatot kínoz örömére?
2023. júl. 31. 23:27
 33/38 anonim ***** válasza:
30%

Egy picit megértem a kérdezőt, mert csak magamból tudok kiindulni:

Hasonló korú kislány lehettem, amikorról élénken emlékszem (!!!) arra, hogy egy idős vidéki rokonnál csigákat gyűjtöttem eső utàn, és VÉLETLENÜL ráléptem egyre. Vigasztalhatatlanul sírtam, máig emlékszem, ahogy bugyborékolt...

Bogarakat/rovarokat se bántottam soha, az is gyerekkori traumám, mikor rovarokat gyűjtöttünk apukámmal, és egy imádkozó sáskát egy dobozba tettünk egy sáskával. Hát nem volt szép látvány kinyitni a dobozt, a rovarokra nem vonatkozik, hogy fogságban nem táplálkoznak :/

Egy szó mint száz, biztos érzékenyebb voltam a kelleténél, de az én környezetemben maximum a rossz "nagyfiúk" abúzáltak àllatokat.

Ettől függetlenül még nem rohannék vele orvoshoz, de rajta tartanám a szemem és próbálnám valahogy meggyőzni, hogy ez csúnya dolog.

2023. júl. 31. 23:42
 34/38 anonim ***** válasza:
89%

5 évesen ez teljesen normális, a szülők dolga tanítani neki, hogy nem szabad, mert fáj stb. Mi emberek nem csak életösztönnel, hanem halálösztönnel is születünk, a bennünk lévő harag, gyűlölet épp annyira a miénk, mint a szeretet. Nem véletlen, hogy egy 3 éves is már tépkedi a leveleket, tapossa a hangyákat, ijeszti a galambokat... Egy csomó betegség ezeknek az elfojtásából ered.

A halálról pedig mágikusan gondolkodik egy 5 éves, akármennyit is beszélsz róla.

Olvass Freudot, ha mélyebben érdekel a téma.

2023. aug. 1. 07:00
 35/38 anonim ***** válasza:
69%
Milyen jó megtudni, hogy sorozatgyilkos vagyok. 😅😂
2023. aug. 2. 00:39
 36/38 A kérdező kommentje:
28, A szülei sem hívők. Egyáltalán. Egyedül a mennyország és a Jézuska hozza az ajándékot jelenik meg náluk. Megszokásból, hagyományból keresztelték meg. Én meg azért vállaltam el
2023. aug. 4. 19:29
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Azt honnan lehet tudni,hogy mondjuk 15 évesen nem fog àllatot kínozni?
2023. aug. 9. 18:33
 38/38 anonim ***** válasza:
10%
a szakemberek szerint ha elvezetet talal ebben , es kesobb gerinces allatokat is ol vagy bantalmaz akkor valoban jo otlet gyermekpszichologushoz fordulni.
2023. aug. 17. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!