Mit csináljunk a gyerekkel, hogy neveljük, ha csak velünk rossz?
Velünk viszont annyira, hogy egész nap tiszta ideg vagyok miatta, nem szeretem azt sem ha a közelemben van!
Rokonokkal, iskolában, barátnőknél nincs vele (állításuk szerint) semmi gond, de amint megjelenünk teljesen kicserélődik!
10 éves lány
Egy jó nagy pofon megoldja a problémát.
Jaj juj azt már nem! - hát akkor szenvedjetek, egészségetekre
Én megkérdezném a gyereket. "Hallom, hogy mindenki csak jót mond rólad. Ennek nagyon örülök. Ugyanakkor, mikor itthon vagy, számomra nagyon kimerítő a viselkedésed. Felidegesítem magam rajta. Szerinted mi lehet a baj? Mitől viselkedsz itthon másképp?"
Gyakran az van mögötte, hogy otthon érzi magát biztonságban, és kiereszti a gőzt, amit máshol nem tudott. Ez fontos is, hogy megtörténjen! Keresnetek kell olyan megoldást, hogy te is bírd, de a gőz is távozhasson.
Nem csak ez lehet, de ez elég gyakori.
Titeket kéne pofozni, kérdező, meg 2-es.
Gyerekkel foglalkozni kell.
Mikor a szüleivel van, minden gyerek ,,lazább", ,,rosszabb", ilyenkor tudja kiengedni a gőzt.
Megérzi, hogy tiszta ideg vagy és nem szeretsz a közelében lenni.
Átragad rá a hangulatod.
Más meg nyugodtan viselkedik vele. Az is átragad rá.
Te az anya vagy?
Ha az apjával van kettesben, mennyiben viselkedik másképp, mintha veled van kettesben?
Ha csak veléd szemét, te csinálod rosszul.. bántó dolgot mondasz/teszel és védekezik. Ez onnantól, hogy kellemetlen voltál mások előtt a suliban/boltban odáig, hogy beszéltél vele pár napja bármi lehet. Lehet több dolog halmozódása is.
Próbálj odafigyelni a beszélgetéseitekre, reakcióira. Ha mással is ilyen lenne, akkor felmerülhetne, hogy a gyerekkel van gond, ha de csak veled.. És nem, ez a gőzkiengedős marhaság, a nyugodt békés helyen max sírnak és idegesek közben, szemétkedni, kiabálni, megalázni nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!